Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski ja Hakola parhaat suomalaiset sprinteissä

Pärmäkoski ja Hakola parhaat suomalaiset sprinteissä

Maastohiihdon Tour de Ski alkoi uudenvuodenpäivänä Sveitsin Lenzerheidessa. Suomalaisittain suurimmat ilonaiheet olivat naisten sprinttikisassa 14:nneksi päättynyt Krista Pärmäkoski ja miesten puolella sijalle 11 hiihtänyt Ristomatti Hakola.

Naisten kilpailussa parhaaksi sinivalkoiseksi sivakoinut Pärmäkoski vaikutti olevan varsin tyytyväinen uudenvuodenpäivän rupeamaansa.

"Aika-ajo oli ihan ok-veto, siinä oli mahan vähän sekasin. En saanut loppuun asti rentoa hiihtoa aika-ajossa. Erässä oli sitten jo hyvää hiihtoa, harmittavasti viimeisessä kaarteessa Ida (Ingemarsdotter) lipsahti jäätiköltä ja sauva tuli minua kainaloon. Vähän menetin vauhtia ja Vesna (Fabjan) pääsi tuikkaamaan hyvin".

"Täytyy olla tyytyväinen, yleensä olen ollut vapaan sprinteissä ihan häntäpäässä. Tästä on hyvä jatkaa. Minun huonoin matka Tourilla on nyt hiihdetty", 14:nnellä sijalla Tour de Skin avannut Pärmäkoski summasi.

Muista suomalaisista myös Anne Kyllönen selvisi puolivälieriin oltuaan lopputuloksissa 29:s. Kerttu Niskanen päätyi 32:nneksi, Laura Mononen 38:nneksi ja Susanna Saapunki 42:nneksi.

Norjan Maiken Caspersen Falla avasi Tour de Skin voitokkaasti. Toiseksi sivakoi Ruotsin Ida Ingemarsdotter ja kolmanneksi toisena norjalaisena palkintokorokkeelle kivunnut Ingvild Flugstad Östberg.

Miesten puolella suomalaisleiristä osaamistaan väläytti siis sijalle 11 päätynyt Ristomatti Hakola. Erävaiheeseen ylsivät myös 16:nneksi sijoittunut Martti Jylhä, sijan 18 Anssi Pentsinen sekä lopputuloksissa 23:s ollut Iivo Niskanen.

"Hiihto oli erävaiheessa ihan ok. Taktisesti olin opiskellut tätä rataa, että viimeisiltäkin sijoilta pystyy tulemaan hyvin. Loppusuora on sen verran pitkä, että ajattelin säästävän ladun viimeiselle viidennekselle paukkuja", toiseksi paras suomalainen Martti Jylhä kertoi, ja jatkoi:

"Jyrkällä nyppylällä ennen viimeistä laskua ei auennut itselle polkua. Vähän liian kaukana olin (Petter) Northug-(Federico) Pellegrino -kaksikkoa loppusuoralla".

Sami Jauhojärvi (66.), Ville Nousiainen (70.) ja Matti Heikkinen (96.) eivät sen sijaan läpäisseet karsintaa.

Sprintticupin ykkösenä oleva Italian Federico Pellegrinohiihti kauden kolmanteen voittoonsa. Venäjän Sergei Ustjugov oli kakkonen ja norjalainen Finn Hagen Krogh kolmonen.

Tour de Ski jatkuu lauantaina Lenzerheidessa naisten 15 kilometrin ja miesten 30 kilometrin kilpailuilla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Iivo Niskanen

Tiedot