Romania liian vahva Suomen käsipallomiehille

Suomen miesten käsipallomaajoukkue jatkoi MM-karsintoja loppiaisena Vantaan Energia Areenalla. Romania oli tyly vieras ja vei pisteet matkaansa lukemin 34-21 (20-9).

Romania aloitti ottelun terävämmin, mutta Suomi puristi nopeasti numerot tasoihin ja vielä 15. minuutilla oltiin tasalukemissa 6-6. Romania siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon ja venytti eroa samalla todella reilusti lisää. Puoliajalla vierasjohto oli jo 11 maalia.

- Siinä tuli meille musta jakso, taisi olla viisi teknistä virhettä peräkkäin ja Romania pääsi rankaisemaan. Se söi henkisesti, olimme vähän unessa ja ero repesi sitten kymmeneen maaliin, Suomen päävalmentaja Kaj Kekki harmitteli.

Toinen erä eteni kauttaaltaan tasatahtia. Romania ei päästänyt Suomea lähemmäs, mutta ei toisaalta pystynyt myöskään eroa enää kasvattamaan.

- Olihan Romania toki kova joukkue ja pitää myöntää, että olimme askelen jäljessä. Hyvin Romania käytti voimaetua hyväkseen, Kekki myönsi.

Romania ja Suomi kohtaavat toistamiseen tulevana sunnuntaina, nyt Romanian isännöidessä ottelua. Ensi viikolla Suomi kohtaa keskiviikkona 13.1. kotonaan Italian ja tiivis tammikuun puristus päättyy sunnuntaina 17.1. pelattavaan vierasotteluun Itävaltaa vastaan.

Suomi - Romania 21-34 (9-20)

Suomen maalintekijät: Richard Sundberg 6, Fredrik Forss 3, Benny Broman 3, Topias Laine 2, Robin Sjöman 2, Joakim Broman 1, Kristian Jansson 1, Anton Rémy 1, Alexander von Numers 1, Theo Westerlund 1