Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä naista Tourin kymmenen joukkoon, Heikkinen hiihti etapin kolmanneksi

Neljä naista Tourin kymmenen joukkoon, Heikkinen hiihti etapin kolmanneksi

 

Tour de Ski päättyi tänään yhdeksän kilometrin kahdeksanteen etappiin ja tiukkaan Alpe Cermisin nousuun. Kerttu Niskanen piti viidennen sijansa naisissa ja Matti Heikkinen nousi kovalla hiihdolla 18:nneksi.

Niskanen hiihti tasaista vauhtia Ruotsin Charlotte Kallan kanssa, joka loppukirissä jätti Niskanen ja nappasi neljännen sijan.

”Olisin halunnut olla pykälää parempi, voittaa Charloten ja olla neljäs. Koskaan ei ole tuntunut noin helpolta nousu, kun koko nousun vedin ja Kalla tuli perässä, ajattein, että sen on pakko tippua jossain vaiheessa. En pystynyt siihen vastaamaan (Kallan kiriin), mulla oli vain yksi vaihde tänään, turbo puuttu”, summasi Niskanen loppunousua.

Anne Kyllönen hiihti tourin sijalle seitsemän, Krista Pärmäkoski kahdeksan ja Laura Mononen oli yhdeksäs. Susanna Saapunki oli etapin 27:nneksi nopein ja tourin 36:s.

Saapunki metsästi ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Suomi sai sen myötä viidennen maapaikan maailmancupiin.

”Tein varmasti sen, mitä mulla piti tällä reissulla tehdä. On ollut vaihderikas reissu, paljon uutta, ja semmoista myös, mihin ei ole itse voinut vaikuttaa, onneksi mäen päällä ollaan”, tiivisti Saapunki.

Naisten Tour de Skin kolmoisvoiton vei Norja. Voittajaksi hiihti odotetusti Therese Johaug ennen Ingvild Flugstad Östbergiä ja Heidi Wengiä. Maiden välisen taiston vei luonnollisesti Norja, Suomi oli toinen.

Heikkinen etapin kolmanneksi nopein, kokonaistourilla 18:s

Miehissä Matti Heikkinen lähti ennakkoon hänelle sopivalle matkalle reippaasti. Heikkinen hiihti loppunousun kovinta vauhtia koko porukasta ja koko etapin kolmanneksi nopeimmin.

”Onhan mukavaa päästä "palkintopallille". Ei ollut vaikea päivä, hyvin jaksoi koko Tourin hiihtää loppuun saakka. Sain hiihtää (tänään) omaa tasaista vauhtia. Onhan se raaka pätkä mennä, henkistä kapasiteettia mittaa myös. Kaikilla siinä tuntuu pahalta. Itse olen lapsesta saakka viihtynyt noissa ylämäissä, siinä mielessä ei ollut mitään vaikeuksia”, Heikkinen sanoi.

”Tourille lähtiessä oli kaksi tavoitetta: saada kilpailuja ja saada tehtyä kalustotestiä myös paljon. Tavoitteet saatiin saavutettua. Hyvää tasaista jaksamista, hyviä päiviä ja heikompia päiviä. Tästä jatketaan kilpahiihtoa ensi viikonloppuna Vantaalla.”

Sami Jauhojärvi oli tourin 36:s, Ristomatti Hakola 44:s ja Anssi Pentsinen 47:s.

Miesten Tour de Skin voitto meni Norjaan Martin Johnsrud Sundbylle ennen Finn Haagen Kroghia ja Venäjän Sergei Ustiugovia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle