Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naiset kärjen tuntumassa - Hyväriselle uran avauspisteet

Suomen naiset kärjen tuntumassa - Hyväriselle uran avauspisteet

 

Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen olivat parhaat suomalaiset lauantaina Nove Mestossa, kun maastohiihdon maailmancup jatkui naisten kympillä ja miesten 15 kilometrin kilpailulla.

Maailmancupin kokonaistilanteessa nyt viidentenä oleva Niskanen hiihti Tsekissä lauantaina kahdeksanneksi sanojensa mukaan kohmeisesta olosta huolimatta. Kilpailun ykkössijan vei Cupin kärkinainen, Norjan Therese Johaug. Myös kakkospaikka meni Norjaan Astrid Jacobsenin oltua toinen, Yhdysvaltojen Jessica Diggins oli puolestaan kolmas.

“Tänään hiihdettiin pikkupakkasessa, mutta se tuntui siltä, että olisi ollut pakkasta enemmänkin. Vähän oli semmonen kohmeinen olo koko matkan. Kymmenen kilometriä puurtamista. Sijoitus ihan ok, mutta kyllä parempaa sijoitusta haluaisi”, Niskanen tuumasi kisan jälkeen.

Suomalaisnaisten panos Nove Mestossa oli kaikkiaan upea. Krista Pärmäkoski hiihti kymmenenneksi, Anne Kyllönen 11:nneksi, Riitta-Liisa Roponen 12:nneksi ja Laura Mononen 13:nneksi.

Miesten 15 kilometrin kisassa voiton kuittasi Ranskan Maurice Manificat ennen maailmancupin kärkinimeä, Norjan Martin Johnsrud Sundbyä sekä Venäjän Sergei Ustjugovia.

Paras suomalainen oli sijalle 24 taistellut Perttu Hyvärinen.
Lari Lehtonen löytyi pari pykälää alempaa 26:nnelta sijalta.

“Ihan huikeaa. Älyttömän vaikeaa on ollut saada nuo maailmancupin ensimmäiset pisteet. Nyt ne tulivat, hyvällä hiihdolla etukäteen ajateltuna tärkeimmässä pääkisassa minulle. Oma leipälaji tämä vapaan 15 kilometriä. Tuntuu erittäin hyvälle, unelmakisa minulle”, maailmancupissa ensimmäistä kertaa pisteille yltänyt Hyvärinen hehkutti.

“Varmasti tämän kauden paras kisa - jopa parempi kuin Vantaalla. Suksi toimi hyvin ja minun mielestä oli tasaisen hyvä taistelu. Parempaan en olisi pystynyt, maksimi mitattiin tänään”, Lehtonen puolestaan summasi.

Muista suomalaisista Martti Jylhä oli 44:s, Juho Mikkonen 55:s ja Antti Ojansivu 57:s.

Sunnuntaina Nove Mestossa hiihdetään viestit. Naiset sivakoivat 4x5 kilometriä ja miehet 4x7,5 kilometriä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKerttu Niskanen

Tiedot