Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Herola kipusi hiihto-osuudella kymmenenneksi, tekniikkavirhe vaivaa edelleen hypyissä

Herola kipusi hiihto-osuudella kymmenenneksi, tekniikkavirhe vaivaa edelleen hypyissä

 

Ilkka Herola sijoittui Chaux-Neuven toisessa yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa kymmenenneksi.

Hyppyosuuden jälkeen Herola oli kolmastoista 113,5 metrin hypyllään. Tasoitusta muihin nähden tuli jälleen tasajalka-alastulosta.

”Hyvä oli hyppy, mutta ***** alastulo. Ei se kaukana ole, mutta pikkuisen jää loppulento takapainoon, mistä tulee nuo tasajalat. Tuo on pitkän ajan takaa seurausta tekniikkavirheestä, ettei sinne loppulentoon saa painetta”, analysoi Herola.

Nopealla ja suhteellisen helpolla hiihto-osuudella Herola nousi kilpailun kymmenneksi ja jäi lopulta voittaja Fabian Riesslestä 38 sekuntia.

”Ei tuommoiset ladut ole meikäläisen juttu. Maasto oli kevyttä ja hiihto nopeeta, kukaan ei pysty tuon enempää sijoitusta nostamaan”, mietti Herola.

Eero Hirvonen oli kilpailun 39:s. Hirvonen ei onnistunut viikonlopun kilpailuhypyissään perjantaisen varakilpailun tavoin ja lähti hiihto-osuuksille kaukaa takamatkoilta.

”Vähänlaisesti on tullut hypättyä näistä Keski-Euroopan mäistä, jotka ovat vähän erilaisia kuin kotimaiset. Se näkyy ylämäen laskuasennossa ja vaikuttaa koko hyppyyn”, kertoi Hirvonen.

Hirvonen oli muutoin tyytyväinen oppiin, jota maailmancupista sai.

”Hiihto on mennyt kyllä eteenpäin ja olisi hyvä päästä paremmilta sijoilta testaamaan vauhtia. Ei tarvitse niin kovaa lähteä heti alkuun. Ensin kuitenkin pitää saada tuo hyppy kuntoon”, Hirvonen jatkoi.

Herola ja Hirvonen jatkavat yhdistetyn joukkueen edustajina Seefeldin yhdistetyn mini tourille. Herolalle tour-tyyppinen viikonloppu sopii hyvin.

”Kolmas kerta kuin kilpaillaan sillä kilpailumuodolla Seefeldissä. Tykkään, koska se on pitkä ja tasaisuutta vaativa kisamuoto. Eroja tulee vähän enemmän.”

Tammikuun kilpailut ovat olleet Suomen yhdistetyn joukkueelle hyvät. Ilkka Herolan hyvät otteet Continental Cupin kilpailuissa (kaksi kuudetta sijaa Hoyedalsmossa ja kaksi voittoa Rukalla) sekä Matti Herolan sijoitukset kymmenen joukkoon viikonloppuna Pyeongchangissa mahdollistivat Suomelle kolmannen maapaikan Seefeldin jälkeiselle maailmancupin kolmannelle periodille (Norjan ja Suomen maailmancupin kilpailut).

Kilpailun voittoon hiihti maailmancupia johtava Saksan Riessle ennen maanmiestään Eric Frenzeliä. Kolmas oli Japanin Akito Watabe. Ilkka Herola on maailmancupin kokonaistilanteessa tällä hetkellä kolmantenatoista.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle