Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Zakopanen kilpailu päättyi suomalaisittain ensimmäiselle kierrokselle

Zakopanen kilpailu päättyi suomalaisittain ensimmäiselle kierrokselle

 

Suomalaiset Jarkko Määttä (46:s) ja Ville Larinto (49:s) eivät yltäneet toiselle kierrokselle mäkihypyn maailmancupissa Puolan Zakopanessa.

”Kilpailu täällä jatkuu, mutta meidän osaltamme se on ohi”, kuittasi valmentaja Kari Pätäri kierrosten välissä Zakopanesta.

”Tottakai jokaisella keikalla ovat tavoitteena pisteet, joten ei tämä odotuksia vastaa. On hyvä, että ensi viikolla hypätään Lahdessa SM-kisat, se tekee hyvää hyppääjille”, jatkoi Pätäri.

Määttä ei päässyt Zakopanen mäen kanssa ”sinuiksi” koko viikonloppuna.

”En saanut ajoituksia kohilleen millään hypyllä, en päässyt sinuiksi tuon keulan kanssa. Mäki on erilainen, mutta ei sen toki pitäisi näin paljon vaikuttaa”, harmitteli Määttä.

Määttä hyppäsi huomattavasti paremmin viime viikonloppuna Lahdessa Veikkaus Tourin osakilpailussa. Silloin tekniikka löytyi ja Määttä iloitsi taas hyppäämisestä.

”Lahdessa tekeminen oli ihan erilaista sunnuntaina. Sain pitkästä aikaa juonesta kunnolla kiinni.”

Larinnon ponnistus oli koko viikonlopun myöhässä.

”Aika lailla tasaisesti hyppäsin koko viikonlopun. Kaikki hypyt myöhässä, ja kisassa kahta kauheemmin meni nokasta ohitse. Kun tuo homma ei ole auki, niin kyllä kisassa on enemmän puristustakin”, Larinto sanoi.

Larinto ei ole ehtinyt harjoittelemaan kotimäessään kuin kahdesti. Avaisivatko harjoitukset hyppyä rennommaksi, sitä Larinto ei tiedä.

”Pitäisi saada pää rennommaksi. Tekniikka ei ole kaukana.”

Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ennen maanmiestään Michael Häyböckiä. Kolmanneksi ponnisti maailmancupia johtava Slovenian Peter Prevc. 

Ville Larinto matkustaa keskiviikkona Japanin Sapporoon ja hyppää maailmancupin kilpailut Antti Aallon ja Juho Ojalan kanssa 30.-31.1.2016.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVille Larinto

Tiedot