Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kyllönen upealla hiihdolla kolmanneksi Holmenkollenilla

Kyllönen upealla hiihdolla kolmanneksi Holmenkollenilla

 

Anne Kyllönen hiihti kolmanneksi Norjan Holmenkollenilla käydyssä 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Suomalaisnaisten kokonaispanos oli jälleen hyvä: Kyllösen lisäksi kymmenen parhaan joukkoon hiihtivät Laura Mononen joka oli 5:s ja Krista Pärmäkoski 7:s.

Kyllösellä toimi tänään kaikki. Alla oli hyvä suksi ja taktisesti hiihto kulki suunnitellusti.

”Ihan mahtava kisa. Hyvä suksi, hyvä päivä, hyvä taktiikka. Tarkoitus oli hiihtää omaa vauhtia ja verrata omaa päivän fiilistä muihin. Viimeiset kilometrit kroppa oli kyllä tyhjä, mutta annoin kaikkeni ladulle”, Kyllönen iloitsi.

Edellinen henkilökohtainen palkintopallisijoitus Kyllösellä on kahden vuoden takaa Val di Fiemmestä. Tänään hiihdetty kolmostila Holmenkollenilla lämmitti erityisesti.

”Tosi mukava, että tuli näin hyvä onnistuminen, ja näin erityisessä paikassa kun Holmenkollen”, jatkoi Kyllönen.

Kilpailun viides Laura Mononen on hiihtänyt monesti kympin sakkiin kuluvalla kaudella ja hiihti nyt uran parhaan maailmancupin sijoituksensa vaativassa kisassa.

Monosen kalusto toimi hyvin, eikä vauhti pääjoukon mukana tuntunut kovalta.

”Kisa meni ihan hyvin omalta osalta, sukset toimi tosi hyvin, kummatkin sukset (vaihtoi kerran kilpailun aikana). Alussa ei lähdetty ihan hirveen kovaa vauhtia. Sitten siitä alkoi osa tippuu. Itellä oli hyvä päivä tänään”, mietti Mononen.

Pitkä kilpailu söi Monosen energiavarastot, mutta katkeamista ei tullut.

”Vähän lopussa alkoi olee lihakset tyhjät. Viimeisen kerran kun noustiin mäen päälle, niin oli aika vaikeita hetkiä, mutta onneksi siitä maaliin suoriutu vielä kunnialla”, kertoi Mononen.

Muut suomalaiset täydensivät hienosti joukkueen kokonaispanosta Kyllösen ja Monosen takana. Krista Pärmäkoski oli siis seitsemäs, Kerttu Niskanen 11:s ja Riitta-Liisa Roponen 20:s.

Kotiyleisön edessä kilpailun kaksoisvoittoon hiihtivät Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnne Kyllönen

Tiedot