Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viestille yhdeksäs cupmestaruus

LP Viestille yhdeksäs cupmestaruus

 

LP Viesti voitti sunnuntaina naisten lentopallon Suomen Cupin 2015. Salolaisten yhdeksäs cupmestaruus tuli 3-0 (25-21, 25-23, 27-25)  -voitolla LP Kangasalasta Hämeenlinnassa pelatussa finaalissa.

LP Viesti oli kaikissa erissä ratkaisuhetkillä parempi. Päätöserässä se tuli peräti seitsemän pisteen takaa (13-20) ja pelasti kolme perättäistä eräpalloakin.

Finaalipaikka oli LP Viestille jo 12. peräkkäinen. LP Viesti on ollut pois Suomen Cupin finaalista viimeisen 15 vuoden aikana vain kerran. Cupin mestaruuden joukkue on voittanut edeltäjä Salon Viesti mukaan lukien yhdeksän kertaa (2002, 2004, 2007-2011, 2014-2015).

LP Kangasala pelasi nyt Suomen Cupin finaalissa kolmannen kerran voitettuaan kaksi edelistä pelaamaansa 2012 ja 2013.

LP Viestillä (ja edeltäjällään Salon Viestillä) on nyt kasassa eniten cupmestaruuksia. Vaasan Vasama on tilastossa toisena kuudella cupmestaruudella. Hämeenlinnalainen Vanajan RC / Tarmo-Volley on voittanut mestaruuksia neljä, kuten myös Euran Raiku.

LP Viestin pelaajaringistä cupmestaruus oli ensimmäinen seitsemälle pelaajalle: Anna Czakan, Sari Tauriainen, Outi Immonen, Pauliina Vilponen, Tatsiana Mysliuchyk, Ronja Heikkiniemi ja Nadezhda Gokhstein.

Yhdeksännen finaalinsa pelanneelle joukkueen kapteenille Kaisa Jokiselle cupmestaruus oli jo viides. Kolmannen kerran cupmestaruutta juhlivat puolestaan Mira Hämäläinen, Roosa Koskelo, Noora Kosonen ja Dubravka Rakic. Toisen mestaruutensa ottivat nyt Lena Lymareva, Iida Murto ja Jenni Hiltunen. Vastikään LP Viestin joukkueeseen liittyneen Jenni Hiltusen cupmestaruuksien väli oli ennätyksellinen 13 vuotta.

LP Kangasala aloitti ottelun melkoisella ryminällä: neljään ensimmäiseen palloon kolme torjuntaa ja taululle lukemat 4-0. LP Viestin saatua pelistä tämän jälkeen kiinni ei LP Kangasala antanut kuitenkaan yhtään löysää jo 11-8 -lukemissa Roosa Laakkosen tehtyä kuusi pistettä.

LP Viesti nousi ensimmäisen kerran johtoon 12-13 -numeroissa Kaisa Jokisen komealla torjunnalla. Laakkosen vahvat esitykset palauttivat johdon vielä hämäläisille (16-15). 18-16 -numeroista LP Viesti teki pesäeron Kaisa Jokisen syöttövuorolla karaten 18-21 -johtoon.

Toinen erä kulki pisteen-kahden erolla. Pauliina Vilposen kova hyökkäys nosti LP Viestin 21-23 -johtoon ja perään Dubravka Rakic syötti ässällä kolme eräpalloa salolaisille. Kaksi ensimmäistä LP Kangasala hoiti, mutta kolmannen Pauliina Vilponen hyökkäsi salolaispisteeksi.

Pitkän tauon jälkeen LP Kangasala sai yhä paremman otteen pelistä ja vei kolmatta erää koko ajan. LP Viestin peli romahti kaikilla osa-alueilla melko pahoin. 20-13- numeroista salolaiset saivat kuitenkin peliään raiteilleen ja nousivat vielä kolmen pisteen päähän 20-17  Ronja Heikkiniemen syöttövuorolla ja kohta eroa oli enää yksi piste: 22-21.

LP Kangasalan kolme perättäistä eräpalloa eivät riittäneet, vaan LP Viesti puristi 26-24 -erävoiton Dubravka Rakicin viimeistelyä ottelun keskihyökkäyksellään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Vastustaja otti avauserässä kuusi torjuntaa, silloin ei usein häviä erää 19-25. Tuntui, että Kangasalan pää ei vain kestänyt erien lopussa. Pelasimme paljon tasaisemmin kuin eilen. Erityisesti keskipelimme oli ihan eri luokkaa. Pitää muistaa, että finaaleissa on aina erilaiset paineet. Ja se, että  virheemme johtuivat paljon vastustajan hyvyydestä.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasalan päävalmentaja:

- Pääsääntöisesti peli oli hyvää, finaalinarvoinen peli. Viesti oli erien lopussa selkeästi meitä parempi. Heidän keskihyökkäys oli ihan eri luokkaa kuin eilsessä välierässä. Me ei saatu syötöllämme sellaisia tehoja, kun olisi pitänyt. Yksilötasolla en ole jenkkiemme peliin tänään tytyyväinen.

Noora Kosonen, LP Viesti parhaana palkittu:

- Kokeiltiin alkuu LP Kangasalan pitkää torjuntaa ja huomattiin, ettei kannata lyödä keskitorjujien käsiin. Kumpikin joukkue pelasi mielestäni hienon ottelun. Me halusimme tänään voittaa enemmän.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala parhaana palkittu:

- Vastustaja oli scoutattu hyvin ja saatiin erinomainen alku peliin. Viimeisen erän seitsemän pisteen johdon menettäminen harmittaa ihan sikana. En tiedä mihin se kaatui. Kaikkiaan olen kyllä ihan tyytyväinen peliimme, taistelimme hyvin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle