Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Polvivamma päätti Härtullin kauden

Polvivamma päätti Härtullin kauden

 

Yhdistetyn urheilijan Jim Härtullin kausi on ohi polvivamman takia. Lahden Hiihtoseuraa edustavan Härtullin piti vielä kilpailla viime viikonloppuna Sloveniassa Continental Cupin kahdessa kisassa, mutta vamman takia Planican kilpailut jäivät väliin.

Härtullin vasemmassa polvessa havaittiin vammoja niin röntgen- kuin magneettikuvissakin. Irralliset luunpalaset ja jännevammat vaativat leikkaushoitoa. Leikkaus on määrä suorittaa keskiviikkona. 

Noin vuosi sitten Falunin MM-kisoissa parisprintissä nelossijan yhdessä Ilkka Herolan kanssa saavuttaneen Härtullin mukaan hänen polvioireet aikoivat osittain jo viime kesänä.

”Kisoissa alkoi jo viime kesänä Lieksassa. Välillä se on ollut parempi ja välillä huonompi, mutta nyt se meni tosi kipeäksi Imatran SM-kisoissa”, Härtull kertoi vasemman polven tilanteesta.

Tällä kaudella kolmessa maailmancupin kisassa Suomea edustaneen urheilijan kausi on siis ohi. Härtull ei kuitenkaan aio jäädä tuleen makaamaan, sillä polven kuntoutuskeinot ovat jo hyvin tiedossa.

”Tämä kausi on taputeltu. Polven ympärillä olevia lihaksia pitää vahvistaa. Kuminauhalla jumpataan. Uinti, soutulaite, kevyet painot ja tasapainotyyny ovat myös hyviä.”

Yhdistetyn urheilijan asenne vammasta huolimatta on kohdillaan. Härtull kääntää katseet ainakin osittain jo tulevaan kauteen. 

”Hyvä puoli on tavallaan se, että ensi kauden voi aloittaa puhtaalta pöydältä.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle