Pärmäkoski ja Heikkinen upeasti kymmenen joukkoon

Krista Pärmäkoski ja Matti Heikkinen pitivät parasta suomalaisvauhtia lauantaina, kun maastohiihdon maailmancup jatkui Falunissa. Pärmäkoski hiihti Ruotsissa naisten vitosella kahdeksanneksi ja Heikkinen miesten kympillä yhdeksänneksi.

“Odotin parempaa itseltäni, olin paljon odottanut tätä kisaa. Pito oli varmasti ok, mutta se söi tämän päivän luistoa. Ei kahdeksas sija huono ole, mutta totta kai olisin toivonut parempaa sijaa”, hieman reilut 47 sekuntia kärjelle jäänyt Pärmäkoski summasi päivänsä.

Pärmäkosken takana suomalaispanos oli kaikkiaan vahvaa, kun kaikki sinivalkoiset ylsivät 18:n parhaan joukkoon. Laura Mononen sivakoi 11:nneksi, Kerttu Niskanen 13:nneksi, Anne Kyllönen 15:nneksi ja Riitta-Liisa Roponen 18:nneksi.

“Oli ihan hyvä ja terävä vitosen pertsan kisa. Ei minulla ollut hurjia odotuksia kisasta, mutta tuo 18:s sija ja pienet erot eteenpäin antoivat ihan positiivisia viitteitä”, Roponen puolestaan kertoi.

Naisten kilpailun voittajaksi hiihti Norjan Therese Johaug ennen maannaisiaan Heidi Wengiä ja Ingvild Flugstad Östbergiä. Vuonomaan Johaug johtaa kokonaiskilpailua, parhaimpina suomalaisina Pärmäkoski löytyy taulukosta kuudennelta ja Niskanen seitsemänneltä sijalta.

Miesten kisassa parasta vauhtia piti Venäjän Maksim Vilegzhanin, joka pysäytti kellot aikaan 25.14. Kakkoseksi sivakoi hänen maanmies Aleksander Bessmertnykh ja kolmanneksi ranskalainen Maurice Manificat.

Suomalaisista Matti Heikkinen urakoi siis upeasti yhdeksännelle sijalle reilut 21 sekuntia Vilegzhaninia perässä, myös Iivo Niskanen ylsi maailmancupin pisteille oltuaan lopputuloksissa 22:s. Sijan 31 Perttu Hyvärinen jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle, Lari Lehtonen puolestaan päätyi 36:nneksi ja Ristomatti Hakola 54:nneksi.

“Tasapainoinen hiihto ja yhdeksäs sija. Vähän keskiarvoa parempi suoritus, mutta parempaan pitäisi pystyä”, hienosti yhdeksänneksi hiihtänyt Heikkinen pohti.

Miesten cupin kärjessä kiitää lauantaina viidenneksi sijoittunut Norjan Martin Johnsrud Sundby, Heikkinen on parhaana suomalaisena 24:ntenä.

Kausi jatkuu sunnuntaina, jolloin naiset hiihtävät Falunissa 10 ja miehet 15 kilometriä.