Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutala kuusi tuhannesosaa MM-mitalista

Poutala kuusi tuhannesosaa MM-mitalista

 

Mika Poutalan uran ensimmäinen MM-mitali oli sunnuntaina todella lähellä. 32-vuotiaan suomalaisen erotti lopulta MM-pronssista vain kuusi sekunnin tuhannesosaa.

Poutalalle neljäs tila matkakohtaisissa MM-kisoissa oli jo uran kolmas (2009 Richmondissa ja 2011 Inzellissä). Lisäksi hänellä on nelostila myös sprinttereiden MM-kisoista Calgarystä 2012.

Venäläiskaksikko Pavel Kulizhnikov otti ylivoimaisesti maailmanmestaruuden yhteistuloksella 69,026. Kulizhnikov oli avausluistelussa toinen tasa-ajalla maamiehensä Ruslan Murashovin kanssa (34,60), mutta oli toisessa (34,42) täysin ylivoimanen. Murashov sai hopeaa tuloksella 69,680.

Pronssille nousi avausluistelun (35,08) kymmenenneksi jäänyt Kanadan Alex Boisvert-Lacroix. Kanadalainen oli toisen luistelun kakkonen ajalla 34,70 ja kuittasi yhteistuloksen 69,788.

Poutalan ajat olivat 34,89 ja 34,90, joilla hän oli lähtöjen kolmanneksi ja viidenneksi nopein. Yhteistulokseksi muodostui 69,794.

Poutalan perässäkin oli tasaista, kun viidenneksi sijoittunut Venäjän Aleksey Yesin hävisi suomalaisille sadasosan ja kuudenneksi sijoittunut Korean Tae-Yun Kim viisi sadasosaa.

Pekka Koskelan sijoittui 11. matkakohtaisissa MM-kisoissaan 500 metrillä 17. tilalle. Poutalan ajat olivat 35,17 ja 35,35. Koskela oli molemmissa lähdöissä 18.

Mika Poutala:

- Ensimmäisessä luistelussa olen tosi iloinen siitä, että kierros toimi todella hyvin. Oli siisti luistella, kun koko viikon on ollut tosi hyvä fiilis. Se kyllä tuntui ja näkyi. Jos jotain parennettavaa etsin, niin ensimmäinen satanen ei ollut ihan parasta mihin mä pystyn.

- Toisessa luistelussa samanlainen satanen ja tosi hyvä ulkokaarre. Tosi hyvä jahtaus takasuoralla, mutta joku pieni lipsahdus vikassa kaarteessa, missä moni muukin heilui tänään. Sitten hirveä yritys viimeisellä suoralla ja toivo, että se riittäisi.

- Maaliin tultuani takasuoralla näin, ettei se riittänyt. Ei voi mitään tämä on urheilua. Välillä se on pienestä kiinni ja tänään se oli tosiaan kuudesta tuhannesosasta. Ensi kerralla uusi yritys.

Pekka Koskela:

- Huikea menoa, eka veto oli parasta tällä kaudella. Tuntui, että sai kunnon iskutusta aikaan ja tehoja jäähän. Toka vedossa pikkaisen kahden startin päivä tuntui, kun niitä ei ole tälle kaudelle saanut. Palautuminen ei ollut täydellistä. Eteenpäin vaan, näitä pitää saada lisää. Kahden viikon päästä uusi ponnistus.

Kahden viikon kuluttua luistellaan Soulissa sprinttereiden MM-kilpailut.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivullePekka Koskela

Tiedot