Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taipui finaalissa Ruotsille 6-3

Suomi taipui finaalissa Ruotsille 6-3

 

Suomi sijoittui hopealle Kanadan Bellevillessä pelatussa U19-tyttöjen salibandyn MM-turnauksessa. Loppuottelussa Ruotsi oli vahvempi maalein 6-3. Kahden tappioitta edenneen joukkueen kohtaamisessa Suomesta tuli turnauksen ensimmäinen joukkue, joka kykeni Ruotsia vastaan maalintekoon, mutta kolme osumaa ei riittänyt tänään voittoon.

Ruotsi karkasi johtoon jo avausminuutilla kun kaksin maalivahti Teea Lehikoisen kanssa pelattu Felicia Forsmark jatkoi Lehikoisen kertaalleen torjuman pallon verkkoon. Erän puolivälissä numerot olivat jo 2-0, mutta sitten tuli Suomi. Milla Nordlund nosti Jenna Saarion maalille lähettämästä pallosta kavennuksen, ja lisää tuli ylivoimalla Klara Molinin istuessa viisiminuuttista hänen mailansa osuttua Jenna Saarion kasvoihin. Pallo kilisi ensin Ruotsin maalin kehyksissä, ja Ellinoora Huotari jatkoi sen verkkoon.

Ennen Milla Nordlundin 2-1-kavennusta Ruotsi oli ehtinyt pelata kisoissa 254 minuuttia ilman yhtään takaiskumaalia.

Toisessa erässä Ruotsi kuitenkin karkasi kun se iski kahdesti aivan maalin edestä ja vielä erän viimeisellä minuutilla Lina Svarfvar kasvatti tilanteeksi jo 5-2. Päätösjaksolla Oona Kauppi onnistui kaventamaan hyökkäyspään pallonriiston jälkeen, mutta sitä ennen Ruotsi oli jo ehtinyt karata neljän maalin johtoon.

Suomi pelasi ilman alkusarjan Tshekki-ottelussa loukkaantuneita Anniina Levälampea sekä Veera Kauppia, joista Kauppi oli sitä ennen ehtinyt tehdä viisi ja Levälampi neljä maalia.

Ikäluokan maailmanmestaruudesta on nyt pelattu seitsemästi. Ruotsi on vienyt kultaiset mitalit viidesti, Suomi ja Sveitsi kumpikin kerran.

Salibandya, Belleville, Kanada

U19-tyttöjen MM-turnaus

Loppuottelu

Ruotsi - Suomi 6-3 (2-2, 3-0, 1-1)

1. erä: 0.32 Felicia Forsmark (Josefine Walinder) 1-0, 8.55 Frida Ahlstrand (Filippa Nilsson) 2-0, 13.36 Milla Nordlund (Jenna Saario) 2-1, 19.11 Ellinoora Huotari (Oona Kauppi) 2-2 yv.
2. erä: 24.02 Marie Segerholm (Ahlstrand) 3-2, 31.26 Jessica Lidberg 4-2, 39.38 Lina Svarfvar (Annie Moreau) 5-2.
3. erä: 47.41 Sfarfvar (Ahlstrand) 6-2, 52.00 Oona Kauppi 6-3.

Torjunnat:
Lovisa Hedin Ruotsi 6+5+9=20,
Teea Lehikoinen Suomi 5+8+3=16.

Jäähyt: Ruotsi Klara Molin 5 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tshekki.

Suomen parhaana palkittiin Ellinoora Huotari.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle