Suomelle voitto nihkeän alun jälkeen

Suomi otti Venäjän maailmanmestaruuskisoissa jo viidennen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Ranskan lukemin 1-3. Leijonille ottelun alku oli vähintäänkin yhtä vaikea kuin edellisessä ottelussa Unkaria vastaan. Syötöt olivat keskipäivän pelissä vaikeita ja niiden vastaanotto juniorimaisen heikkoa. Vaikka Suomen peli oli hidasta ja takeltelevaa, Leijonat hallitsi ottelua alusta saakka. Ranska sen sijaan antoi hyvän esimerkin haastajajoukkueen puolustuspelistä. Joukkue piti pakettinsa tiukasti kasassa keskialueella ja omassa päässä, joka teki Suomen hyökkäyksestä vaikeaa. Tiivis puolustus piti koko pelin, joka näkyi myös laukaisutilastossa; Suomi hallitsi pelitapahtumia, mutta laukaukset menivät leijonapaidoille vain 19-18.

Suomelle ensimmäinen erä saattoi olla koko turnauksen vaikein. Hidas peli ei tuottanut kunnon paikkoja tasaviisikoin. Ylivoimalla sen sijaan Leijonat rakensivat muutaman hyvän paikan, mutta kokenut Cristobal Huet piti hyvin patonkimaata pystyssä. Ranska oli sijoittunut tiukasti keskialueelle, ja Leijonat oli ajoittain suurissa vaikeuksissa Ranskan trapin kanssa.

Toisessa erässä moitittu ja parjattu Esa Lindell osui tolppien väliin. Lindelliä on läpi turnauksen pidetty floppina, mutta Ranskaa vastaan World Cup- turnaukseen jo valittu Dallas- puolustaja näytti heräilevän rooliinsa. Lindell pääsi rokottamaan ylivoimalla Mikael Granlundin syötöstä kiekon ohi Huet'n. Suomi pääsi iskemään vielä kahdesti toisessa erässä. Ensin osui Aleksander Barkov. Barkov ohjasi Patrik Laineen viivalaukauksen verkkoon ja maali jäi Suomen voittomaaliksi. Osumaa tarkastettiin pitkä pätkä videolta, mutta lopulta maali hyväksyttiin. Barkovin kenttä näytti osaamistaan myös Suomen kolmannessa maalissa. Jussi Jokisen rystysyötön jälkeen Patrik Laine taiteili kiekon rystyltä maaliin.

Ranska ei lähtenyt luovuttamaan, vaan puski päälle koko kolmannen erän. Laukaisutilasto näytti karulta Suomen osalta; piristysruiskeen saanut Ranska voitti laukaukset 10-3. Kolmannen erän puolessavälissä Ranskan päävalmentaja Dave Henderson teki ymmärrettävän ratkaisun ja vaihtoi maalivahtia. Ranskan maalia vartioinut Cristobal Huet sai lepoaikaa ja teki tilaa myös Jukureissa pelaanneelle Ronan Quemenerille. Ranska pääsi vielä kuittamaan kavennuksen kahden miehen ylivoimalla. Pierre-Édouard Bellemare väänsi kiekon ohi Mikko Koskisen, jonka jälkeen pidettiin taas pieni tauko videotarkistuksen merkeissä. Enempää balsamia Ranskan haavoille ei saatu ja Leijonat marssi 1-3- voittoon.

Suomi saa heti huomenna sunnuntaina vastuksen, josta ei tiedä enää miten suhtautua. Slovakia nimittäin on kiekkopiireissä laajasti tunnettu maa, mutta on hävinnyt Venäjän turnauksessa jo Saksalle ja Valko-Venäjälle. Voitot slovakit ovat ottaneet Ranskasta ja Unkarista. Slovakia saa näyttää kyntensä tämän lauantai-illan pelissä, kun se saa vastaansa Kanadan.