Leijonat taisteli voiton Venäjästä

Suomen ja Venäjän välinen välierä oli viihdyttävää jääkiekkoa, lajia parhaimmillaan. Kumpikaan joukkue ei löysäillyt ja joka tilanne vietiin loppuun asti. Virheitä ei tehnyt kumpikaan joukkue. Vauhdikkaasti aloittanut kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Mikko Koskisen ja Suomen puolustuksen huutoon. Suomi puolusti voimakkaasti ja jämerästi toisesta erästä eteenpäin ja ensimmäisessä erässä Suomea piti pystyssä maalivahti Koskinen. Venäjä ei pystynyt rikkomaan kotikisojen kirousta. Vaikka isäntämaa pelasi ehjän ottelun, ei sen eväät riittäneet horjuttamaan uskomattomalla itseluottamuksella pelannutta leijonaryhmää. Venäläisten viimeistely ei ollut toivotulla tasolla, loistavia paikkoja hassasi mm. Alex Ovetshkin ja Pavel Datsjuk. Ja ne tuomarit joista nin paljon puhuttiin ennen ottelua; päätuomaripari Martin Frano ja Jozef Kubus vihelsivät tasaisen ja kansainvälisen tason pelin.

Avauserä oli karmea suomalaisittain. Laukausta ei Leijonat saanut ensimmäisen kymmenen minuutin aikana päin Sergei Bobrovskia ja Venäjä pyöritti peliä jatkuvasti Suomen alueella. Leijonilla paikat olivat vähässä, mutta Aleksander Barkov kilautti tolppaan. Sitä lähemmäs maalia Suomi ei päässyt. Venäjä iski vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen ja ottelu vaikutti olevan jo täysin selvä siihen nähden, miten Leijonat suoriutuivat. Mikko Koskinen kuitenkin piti Leijonia pystyssä ja tauolle päästiin pelitapahtumia kaunistelevassa 0-1- lukemissa.

Toisessa erässä nähtiin taas Suomelta nousu, joka on ollut Leijonien bravuuri koko turnauksessa. Venäjä pelasi edelleen yhtä kovaa kuin avauserässä, mutta Leijonien ylivoima näytti kyntensä kahdesti. Sebastian Aho laukoi Suomen ylivoimalla tasoihin Mikael Granlundin upeasta rystysyötöstä. Tämän jälkeen Suomi sai kaksi jäähyä. Näiden rangaistusten aikana esiin nousi peruspuolustaja, jota ei jokaisen kiekkofanin huulilta löydy. Atte Ohtamaa näytti jokaiselle kiekkojunnulle, kuinka otetaan kipeää oman joukkueen puolesta. Ohtamaa peitti laukauksestaan tunnetun supertähti Ovetshkinin kaksi vetoa hyvältä paikalta ja piti yhdessä maalivahti Koskisen kanssa pelin tasoissa. Suomen laukausten peittäminen toimi koko ottelun, sillä muutkin pelaajat näyttivät antautumista maalleen. Reilu neljä minuuttia ennen toisen erän loppua Jussi Jokinen napautti Suomelle voittomaalin Patrik Laineen syötöstä. Laineenkin syöttö oli mahtava, kolmen venäläispelaajan ahdistamana suoraan Jokisen lapaan. Sebastian Aho karisti parjauksen tuottaman paineen pois niskastaan ja siirsi Suomen 3-1- johtoon toisen erän lopulla.

Päätöserässä mentiin alkupuolisko nopeasti ilman katkoja. Toinen puolisko oli suomalaisten kannalta tuskallisen hidasta, eikä finaalipaikasta pelaaminen helpottunut yhtään parilla rangaistuksella, jotka viimeisellä kymmenellä minuutilla Leijonille vihellettiin. Venäjä painoi rajusti parhaimmillaan neljällä kuutta vastaan, mutta Suomi kuitenkin sai pidettyä Venäjän tähdet pois laatupaikoilta. Tämä poiki lopulta Leijonilla loppuottelupaikan, joka pelataan huomenna sunnuntaina 20:45.