Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roope Nurmi ja Heidi Onger voittivat OJ-Maantieajot Liedossa

Roope Nurmi ja Heidi Onger voittivat OJ-Maantieajot Liedossa

 

TWD-Länkenin Roope Nurmi ja IK-32/Focus Ladiesin Heidi Onger veivät sarjoissaan voitot, kun Škoda Maantiecup jatkui Liedossa OJ-Maantieajoilla. Škoda Maantiecupin viidennessä osakilpailussa Nurmen jälkeen kakkoseksi taisteli Niki Birling ja kolmanneksi Jesse Kaislavuo, Ongerin jälkeen toiseksi ajoi Pia Pensaari ja kolmanneksi Antonia Gröndahl.
126,4 kilometrin kilpailussa Nurmi ja Birling tekivät irtioton 45 kilometriä ennen maalia ja saaneet pidettyä eron loppuun asti. Nurmi ratkoi voiton lopulta kaksistaan Birlingin kanssa, johon eroa tuli loppukirissä sekunti.
”Jätin ratkaisun kiriin ja näin sain ratkaistua voiton itselleni. Luotin omiin kirijalkoihini lopussa sen verran. yritin neljä kilometriä ennen maalia jo ratkaisua, mutta Niki ajoi välin nopeasti kiinni. Vahva ajo myös Nikiltä. Hienoa myös, että Jesse Kaislavuo oli kolmas ja sai Skoda maantiecupin keltaisen paidan takaisin joukkueellemme. Joukkueelle kuuluu myös iso kiitos päivän menestyksestä”, Nurmi sanoi.

Jo ennen irtiottoaan Birlingin kanssa Nurmi iski heti ensimmäisellä kierroksella, ja isompi irtiotto syntyi noin 13 kilometrin ajon jälkeen.
”Siinä huomasimme sitten kahden muun joukkuekaverin kanssa, että irtiotossa ei veto toimi ja Gif-Chebicin kolme miestä eivät vetäneet lainkaan. Päätettiin joukkueen johdon kanssa, että lopetetaan myös irtiotossa työnteko ja aletaan harventamaan porukkaa”, Nurmi kertasi.

Hänen kautensa jatkuu parin viikon päästä kortteliajon SM-kisoilla.

”Pieni treenitauko tekee hyvää tähän väliin”, Nurmi sanoi.
Naisten 79 kilometrillä Onger yritti useamman kerran irtiottoa, kunnes toiseksi viimeisen kierroksen lopussa päätti yrittää vielä kerran.

”Muut eivät sitten reagoineet ja lähdin viimeiselle kierrokselle soolona. Ajoin kaiken mitä jaloista lähti, en todellakaan olettanut sen riittävän maaliin asti. Tuomariauto tuli kahteen kertaan ilmoittamaan eroa takana tuleviin ja kun ero kasvoi, yritin vaan rimpuilla maaliin asti. Viimeinen kierros tuntui loputtoman pitkältä”, lopulta 44 sekuntia ennen kakkosta maaliin saapunut Onger sanoi.
”Olihan tämänpäiväinen voitto melko yllätys. Kisan alku oli melko tylsä, lähinnä vaan kyttäiltiin kilpasisarien seuraavia siirtoja. Meidän IK:n naiset yrittivät tehdä iskuja ja päästä irti, Cecilia onnistuikin TVC:n kuskin kanssa irtoamaan kisan keskivaiheilla, mutta kaksikko ajettiin kiinni. Myös AHH:n Heini Salovaara ajoi hyvällä moraalilla ja pyrki tekemään ratkaisuja”, Onger kertasi kilpailua ennen onnistunutta ratkaisuaan.
Škoda Maantiecupissa miesten johtoon nousi Jesse Kaislavuo 76 pisteellään ennen Jarkko Niemeä (70) ja Samuel Pökälää (66). Naisten kärkikolmikkona on Pensaari (118), Liedossa kuudenneksi sijoittunut Minna-Maria Kangas (116) ja Gröndahl (110).

Tulokset:
Lieto,
Naiset, 79km: 1) Heidi Onger Focus Ladies 2.13.14, 2) Pia Pensaari TVC 2.13.58, 3) Antonia Gröndahl Focus Ladies 2.13.58, 4) Suvi Lavonen OTC 2.13.58, 5) Maija Syrjä AHH/HyPy 2.13.58, 6) Minna-Maria Kangas Focus Ladies 2.13.58.
Miehet, 126,4km: 1) Roope Nurmi TWL 2.58.24, 2) Niki Birling IBD Cycling ry 2.58.25, 3) Jesse Kaislavuo TWL 2.58.41, 4) Sasu Halme Finnfallz-Rush Racing 2.58.41, 5) Kenneth Backlund NCK-VMsport.fi 2.58.41, 6) Ville Luoto Kälviän Tarmo 2.58.41.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle