Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pavel Datsjuk on SKA:n suvereeni johtaja - ´Ei siinä kovin moni uskalla sluibailla´

Pavel Datsjuk on SKA:n suvereeni johtaja - ´Ei siinä kovin moni uskalla sluibailla´

 

Pitkän NHL-uran Detroit Red Wingsissä tahkonnut venäläishyökkääjä Pavel Datsjuk solmi kesällä kaksivuotisen sopimuksen KHL-seura Pietarin SKA:n kanssa. Legendan paluu kotimaahansa on yksi SKA:n suurimmista valttikorteista alkavalla KHL-kaudella.

Pietarilaiset harjoittelivat keskiviikkona Espoossa ja kohtaavat torstaina Metro Areenalla pelattavassa harjoitusottelussa Jokerit. SKA:n aamuharjoitusten jälkeen pikaisille juttusille saapui vaappuvin askelin KHL-kauden kuumin nimi, 38-vuotias kiekkolegenda Pavel Datsjuk.

– Päätös Venäjälle palaamisesta tuli sydämestä. Oliko se oikea, sen näkee myöhemmin, mutta toistaiseksi on tuntunut hyvältä, Datsjuk muotoili.

SKA:n kaltaisen nimivahvan joukkueen odotetaan marssivan voitosta voittoon läpi kauden. Myös Datsjuk myöntää paineet.

– Kaikki haluavat voittaa meidät. Vastustajan on paljon helpompi pelata parasta joukkuetta vastaan kuin meidän olla olla täysin valmiina heikompaa vastustajaa vastaan, Datsjuk kuvaili KHL-kauden ennakkoasetelmia.

Muun muassa kolmesti NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valitun Datsjukin kanssa peliajasta kilpailee myös 29-vuotias suomalaissentteri Jarno Koskiranta.

– Sentterien kilpailutilanne on kova, mutta niin sen pitääkin olla. Datsjukilta on hyvä katsoa esimerkkiä, sillä hän painaa koko ajan ekstraduunia. Hän on hyvä malli nuoremmille pelaajille. Kun tuollainen äijä vetää sata lasissa, niin ei siinä kovin moni uskalla sluibailla, polvileikkauksesta toipuva Koskiranta kuvaili kokeneen Datsjukin vaikutusta joukkueen sisällä.

Eleettömästi kaukalossa kurvaileva Datsjuk on pelannut harjoitusotteluissa yhdessä SKA-kapteeni Ilja Kovaltšukin sekä viime kaudella Pittsburgh Penguinsissa ja Arizona Coyotesissa kiekkoilleen Sergei Plotnikovin kanssa.

– Kemiamme rakentuvat hiljalleen. En ole pelannut vielä montaa peliä, mutta ainakin isossa kaukalossa täytyy luistella enemmän. Se ei kuitenkaan pelota minua, Datsjuk kertoi.

Eurooppalaisessa kaukalossa on myös enemmän tilaa.

– En ole varma, tarvitsenko lisätilaa, Datsjuk virnisti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle