Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten käsipallomaajoukkue EM-jatkokarsinnan avaukseen nimetty

Miesten käsipallomaajoukkue EM-jatkokarsinnan avaukseen nimetty

 

Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloittaa EM-jatkokarsinnat marraskuun alussa vierasottelulla Itävaltaa ja kotiottelulla Espanjaa vastaan. Päävalmentaja Kaj Kekki on nimennyt ryhmänsä karsintalohkon avausotteluihin.

Kevään play-offs -kierrokselta tiensä EM-jatkokarsintaan raivannut Suomi pelasi niin play offs -vaiheessa kuin sitä edeltäneissä MM-karsinnoissa varsin nuorella ryhmällä, mutta nyt Kekki saa mukaan myös enemmän kokemusta.

- Näyttää siltä että ihan niin kokemattomalla joukkueella emme nyt ole liikkeellä, sairastuvalta on tullut aika paljon pelaajia takaisin ja kokeneita pelaajia on esiintynyt alkukaudella vahvasti, Kekki kertoo.

- Olen seurannut paljon pelejä ja kartoittanut pelaajia. Tulevaa ajatellen uusia nimiäkin on noussut esille, mutta otimme nyt hiukan erilaisen lähestymistavan ja mukaan valittiin vain 16 pelaajaa. Tavallaan haluamme rauhoittaa tilanteen - meillä on edelleen nuori joukkue, vaikka pelaajia rutinoidummasta päästä onkin nyt terveinä ja mukana.

Yksi nimi nimenomaan rutinoidummasta päästä on kuitenkin poissa. Jo vuonna 2003 ensi kertaa miesten maajoukkueessa esiintynyt ja täksi kaudeksi kasvattajaseuransa BK-46:n riveihin palannut Andreas Rönnberg on päättänyt keskittyä pelkästään seurajoukkuepeleihin, eikä ole näin ollen mukana ryhmässä.

Suomi avaa karsinnat keskiviikkona 2.11. karsintalohkoon kakkoskorista arvotun Itävallan vieraana ja kolme päivää myöhemmin edessä on kotiottelu lohkon ehdotonta ennakkosuosikkia ja maailman huippuihin kuuluvaa Espanjaa vastaan.

Espanja-ottelu pelataan Siuntion Folksam Arenalla lauantaina 5.11. kello 14.30 alkaen.

Karsintalohkon neljäs joukkue on Bosnia-Hertsegovina. Lohkon kaksi parasta sekä kaikkien seitsemän jatkokarsintalohkon paras lohkokolmonen etenevät isäntämaa Kroatian seuraksi vuoden 2018 EM-lopputurnaukseen.

Suomen joukkue Itävaltaa ja Espanjaa vastaan:

Broman Benny, Dicken
Forss Fredrik, GrIFK
Jansson Kristian, HIFK
Kihlstedt Oscar, BK-46
Koljonen Miro, GrIFK
Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa
Mäkelä Mikael, Dicken
Rönnberg Nico, Riihimäen Cocks
Sjöman Robin, Riihimäen Cocks
Sundberg Richard, GrIFK
Syrjälä Roni, Riihimäen Cocks
Tamminen Teemu, Riihimäen Cocks
Tuominen Jani, Riihimäen Cocks
Voutilainen Vincent, SIF
Weber Ben, BK-46
Westerlund Theo, SIF

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle