Pärmäkoski ja Heikkinen palkintokorokkeelle Davosissa

Krista Pärmäkosken mainio alkutalven vire maastohiihdon maailmancupissa sai jatkoa lauantaina Davosissa, jossa suomalainen hiihti 15 kilometrin vapaan kisassa kolmanneksi. Miesten 30 kilometrin vapaan koitoksessa koettiin myös hienoja suomalaishetkiä Matti Heikkisen päädyttyä niin ikään kolmanneksi.

Naisten kokonaistilanteessa kolmantena olevan Krista Pärmäkosken lauantain urakka sujui nousujohteisesti. Suomalainen oli yllättyneen, ja luonnollisesti tyytyväisen oloinen vapaan podium-paikasta.

“Yllättävän hyvin meni, ensimmäinen kierros oli vähän takkuisempi, ja otin varman päälle. Sitten kuulin hyviä väliaikoja ja ajattelin, että ollaan taistelussa mukana. Oli tasaisia kierroksia, tuntui, että pystyy kiristämään. Olen tosi tyytyväinen tähän kisaan.”

Viikonlopun avauskisan voiton vei Norjan Ingvild F. Östberg 7,9 sekunnin erolla ennen maajoukkuetoveri Heidi Wengiä. Kaikkiaan kärkikolmikko erottui muista varsin selkeästi, sillä neljänneksi hiihtänyt Yhdysvaltain Jessica Diggins hävisi päivän ykköselle 54,3 sekuntia.

Kärjelle 16,7 sekuntia taipuneen Pärmäkosken takana suomalaispanos oli taas upeaa, sillä Riitta-Liisa Roponen sivakoi kahdeksanneksi, Kerttu Niskanen 12:nneksi, Laura Mononen 14:nneksi, Aino-Kaisa Saarinen 19:nneksi ja Anne Kyllönen 24:nneksi.

Miesten kisassa Matti Heikkinen jatkoi kauden aikana nähtyjä väkeviä otteita. Suomalainen hiihti Norjan Martin Johnsrud Sundbyn voittamassa kisassa kolmanneksi. Kakkossijan nappasi Sundbyn tapaan norjalainen Anders Glöersen.

“Alku lähti ihan jees liikkeelle. Tiesin, että jos kaikki menee hyvin, Sundby tulee perästä, ja lähdin Sundbyn perään. Siitä tuli rennosti viimeiselle kierrokselle asti. Sitten kuuntelin, että viimeisellä kierroksella pitää lähtee kirimään ja siellä nousin sijoja. Stabiili olo, ei repimistä, tasainen hyvä hiihto”, kokonaistilanteessa neljäntenä oleva suomalainen tuumasi.

Muista sinivalkoisista sijan 27 Perttu Hyvärinen ylsi myös maailmancupin pisteille. Lari Lehtonen oli 38:s ja Ville Nousiainen 49:s.