Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kykkäselle pettymys Venäjän kilpailussa - alkutalvi jää silti plussalle

Kykkäselle pettymys Venäjän kilpailussa - alkutalvi jää silti plussalle

 

Julia Kykkänen hyppäsi mäkihypyn naisten maailmancupin kauden neljännessä kisassa Venäjän Nizni Tagilissa 29:nnelle sijalle. Suomalaisen sunnuntain urakka oli kuin toisinto lauantain kilpailusta.

Joulutauolle maailmancupin kokonaistilanteen 24:nnelta sijalta lähtevä Kykkänen hyppäsi HS100-mäestä ensimmäisellä kierroksella hienosti 88,0 metriä, toinen loikka puolestaan kantoi 77,5 metriä.

“Aika huono fiilis, ei tarvitse selitellä. Toisella kierroksella jälleen kerran puuska, levisi hyppy siihen. Ei voinut mitään, muutama muukin hyppääjä nytkähti aika pahasti. Yleensä kauden aikana nämä menee tasan, jokaiselle hyppääjälle tulee huonoja kelejä. Harmittaa, kun tulevat silloin, kun urheilija on hyvässä kunnossa. Se syö”, päävalmentaja Kimmo Kykkänen pyöritteli.

Harmittavasta epäonnesta kärsinyt suomalainen suoriutui viikonlopun urakastaan kaikesta huolimatta kelvollisesti.

“Julia hyppäsi tasaisesti tänäänkin, jokaisella hypyllä 15:n parhaan porukassa, paitsi viimeisellä kisahypyllä”, Kimmo Kykkänen huomautti.

Sunnuntain kisan voiton nappasi maailmancupin kärkinimi Sara Takanashi 92,5 ja 98,5 metrin hypyillä. Yhteispisteet japanilaisella olivat 250,7. Kokonaistilanteessa toisena oleva Itävallan Daniela Iraschko-Stolz oli kakkonen ja kiertueen neljännellä sijalla oleva itävaltalainen Jacqueline Seifriedsberger kolmas.

Itävaltalaisten kanssa viikon kuluttua Lahdessa leirillä hyppäävä Kykkänen lähtee joulutauolle sijalta 24. Päävalmentaja Kimmo Kykkäsen mukaan alkukausi jää kaikkiaan positiiviseksi.

“Yhteenvetona sinällään ihan plussalle tämä alkukausi ja syksy kääntyy. Huomattavasti paremmin mennyt kuin koskaan aikasemmin. Joka kisassa Julia pääsi pisteille. Kaikki on kunnossa; vehkeet, varusteet ja Julia itsekin.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle