Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Markku Kanerva A-maajoukkueen päävalmentajaksi

Markku Kanerva A-maajoukkueen päävalmentajaksi


Suomen Palloliiton Liittohallitus on nimennyt maanantaina 12.12.2016 Markku Kanervan Suomen A-maajoukkueen, Huuhkajien, päävalmentajaksi.


Valakari ja Johansson valmennusryhmään


Kanervan pesti on kolmivuotinen, luonnollisesti EM-lopputurnausoptiolla. Samalla Hans Backe on vapautettu päävalmentajan tehtävistä ja Backella on oikeus  uusiin työhaasteisiin heti vuoden alusta. Backen maajoukkuetaustasta eivät myöskään jatka Jukka Ikäläinen, Thomas Lyth ja John Wall. 
 
Maajoukkueen valmennustausta muuttuu Kanervan nimeämisen myötä. Uusina niminä valmennustiimiin tulevat Simo Valakari ja Jonatan Johansson. Antti Niemi jatkaa edelleen A-maajoukkueen valmennuksessa. 
 
- Jo nyt pitkän ja ansiokkaan päivätyön Palloliiton eri tehtävissä tehnyt Kanerva muodostaa valmennustiiminsä kanssa kansallisen, mutta samalla myös erittäin kansainvälisen valmennusratkaisun. Koko neliköllä on valtava pelaajakokemus ulkomaita myöten, mutta myös valmennuskokemusta monipuolisesti, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kommentoi.
 
- Kolmen vuoden päävalmentajasopimus kertoo jo pituutensa kautta sen, että iso tähtäin on asetettu seuraaviin EM-karsintoihin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö MM-karsintojen viimeisistä kuudesta ottelusta toivota myös tuloksia.
 
Puheenjohtaja Alaja haluaa kiittää Hans Backea ja hänen valmennustiimiään yhteisestä ajasta.
 
- Meillä oli paljon epäonnea, tuli ennennäkemätön määrä loukkaantumisia ja poissaoloja. Huippujalkapallo on silti tulosurheilua eivätkä tulokset tietenkään tyydyttäneet ketään. 
 
- Hans Backe on huippuammattilainen ja todellinen herrasmies. Toivomme hänelle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle