Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Matti Herola avasi maailmancupin pistetilinsä

Matti Herola avasi maailmancupin pistetilinsä

 

Kauden 18:nnessa kisassa 30:nneksi yltänyt Matti Herola avasi pistetilinsä kuluvan talven osalta yhdistetyn maailmancupin kisassa Sapporossa. Suomen aikaa perjantaiaamuna käydyssä kilpailussa Herolan mukaan mäki sujui paremmin, hiihto puolestaan oli selkeä pettymys.

Perjantain paras suomalainen Matti Herola teki kaikkinensa läpi kisan tasaista työtä, sillä mäen jälkeen hän miehitti 29:ttä sijaa, ladulla Herola oli puolestaan 30:nneksi nopein. Suomalaisen sanojen mukaan nyt onnistuminen on mahdollista.

"Hyppy ei enää niin katastrofia ole, mitä se oli alkukaudesta. Kohti parempaa siis, mutta heikon puolella edelleen. Nyt tuntuu kuitenkin, että onnistuminen on sentään mahdollista."

Hiihto-osuus päivän parhaan suomalaisen mieliin jäi kaivelemaan. Vanhempi Herola ei osaa sanoa, mistä "hiihtokatastrofi" johtui.

"Hiihto oli tänään täydellinen katastrofi. Syy siihen on tuntematon. Toivottavasti tämän päivän tuska auttaisi ja avaisi elimistöä huomiselle niin, ettei tarvitsisi hävetä itseään siellä ladulla. Kohti parempia aikoja. Huomenna on uusi päivä", suomalainen päätti katsoen jo tulevaan.

Muista suomalaisista Jussi Salo jäi harmittavan vähän maailmancupin pistesijoista oltuaan 32:s, eroa esimerkiksi Herolaan oli kymmenisen sekuntia. Ladulla nopein suomalainen, ja kokonaisajoissa 22:nneksi parasta vauhtia pitänyt Mikke Leinonen oli tänään 37:s. Jim Härtull ei startannut 10 kilometrin hiihtoon lainkaan.

Ykkössijan Sapporossa nimiinsä kuittasi sesongin avausvoiton ottanut Saksan Björn Kircheisen. Maailmancupin kokonaistilanteen paras ei-saksalainen, neljäntenä oleva Japanin Akito Watabe oli kakkonen ja Norjan Mikko Kokslien kolmas.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Ilkka Herola on edelleen parhaana suomalaisena seitsemäntenä, vaikka hän ei Japanissa kilpailekaan. Eero Hirvonen puolestaan miehittää 10:ttä sijaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle