Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kouvolan Hiihtoseura ja Espoon Hiihtoseura hallitsivat Hopeasompa-viestejä

Kouvolan Hiihtoseura ja Espoon Hiihtoseura hallitsivat Hopeasompa-viestejä

 

Maastohiihdon Hopeasompa-finaalit Lempäälässä päättyivät viestipäivään, jossa voittoja pääsivät juhlimaan Kouvolan Hiihtoseuran ja Espoon Hiihtoseuran joukkueet. Kouvolan Hiihtoseura voitti 16-vuotiaissa molemmat viestit, Espoon Hiihtoseura teki saman aiemmin 14-vuotiaissa.

N16-sarjan viestissä kolmella perinteisen osuudella oli mittaa kolme kilometriä. Voittajaksi seuloitui Kouvolan Hiihtoseuran 1-joukkue, jonka vanavedessä mitaleille ylsivät Ylikiimingin Nuijamiehet ja Lahden Hiihtoseuran 1-joukkue.

Kouvolan Hiihtoseuran viestijoukkueessa kultaa huuhtoivat Karoliina Kuusisto, Elisa Mattila ja Sara Niittyviita. Hopealle hiihtänyt Ylikiimingin Nuijamiehet jäi kirkkaimmasta mitalista vain 5,3 sekunnin päähän.

– Oma osuus ei sujunut tänään niin kovin hyvin, kommentoi Kouvolan Hiihtoseuran avausosuuden Karoliina Kuusisto.

– Minun osuuteni taas sujui tosi hyvin. Suksi toimi tänään hienosti, toisen osuuden Elisa Mattila kertoi.

– Viimeisessä mäessä iskin kovaa. Hiihto meni tänään suunnitelmien mukaan, kannustus lopussa oli huikea. Meillä on todella hyvä joukkuehenki, iloitsi kultaan joukkueensa nostanut ankkuri Sara Niittyviita.

M16-sarjassa voiton vei Kouvolan Hiihtoseura selvällä 40 sekunnin erolla. Joukkueessa hiihtivät Olli-Pekka Laitila, Lauri Aaltonen ja ankkurina Emil Liekari.

Kilpailu ratkesi vasta ankkuriosuudella, jossa Liekari jätti muut taakseen.

– Oma osuus meni hyvin. Pääsin vaihtamaan kolmantena, ja otin eron muihin vesitornin mäessä, Liekari totesi.

Kultakolmikko oli asettanut voiton tavoitteekseen ja oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka toisen osuuden hiihtänyt Lauri Aaltonen ei antanutkaan itselleen täysiä pisteitä päivän suorituksesta.

– Jotain vatsataudin poikasta on, lihaksisto ei ollut tänään niin herkkänä kuin aiemmin, Aaltonen harmitteli.

Espoon Hiihtoseura hallitsi 14-vuotiaiden sarjoja

N14-sarjan viestissä ensimmäisenä maaliviivan ylitti Espoon Hiihtoseuran 1-joukkue. EHS nousi kärkeen viimeisellä osuudella ja loppusuoralla ankkuri Victoria Knape jätti hopeamitalistin 3,7 sekunnin päähän.

Kultajoukkueessa hiihtivät järjestyksessä Anni Heinonen, Pinja Aaltonen ja Victoria Knape.

– Hiihto meni todella hyvin. Voimia oli hiihtää oma osuus loppuun asti, kertoi EHS:n avaaja Anni Heinonen.

– Silloin kun kaikki joukkueen hiihtäjät ovat tasaveroisia, tulee hyvä tulos, iloitsi toisen osuuden hiihtänyt Pinja Aaltonen.

– Taktiikkana oli ottaa kiinni niin monta kuin vain pystyi. Lopussa pääsin ohi ja sen jälkeen annoin vain mennä täysiä, ankkurina hiihtänyt Victoria Knape kertasi loppua.

Hopealle hiihti Ylöjärven Ryhdin 1-joukkue. Kolmanneksi taisteli Lempäälän Kisa.

M14-sarjassa mestaruuteen sivakoi Espoon Hiihtoseuran 1-joukkue, joka jätti hopeamitalistit jopa 35,5 sekunnin päähän.

Kultajoukkueessa hiihtivät Topias Kemppi, Anton Skutnabb ja Ike Melnits.

– Menestyksemme perustuu tiimihenkeen ja harjoittelemme paljon yhdessä. Valmentajamme Timo Heinonen on hyvä valmentaja, kertoi menestyksen saloja avausosuuden hiihtäjä Topias Kemppi.

– Oma hiihtoni oli tänään hyvä. Koko joukkueemme on laadukas, tuumi toisen osuuden Anton Skutnabb.

– Anton veti niin hyvän keulan, että minulla oli melko kevyttä hiihtää. Kultaa lähdimme hakemaan ja sen saimme, ankkuri Ike Melnits iloitsi.

Hopeaa kaappasi Keravan Urheilijoiden joukkue. Ero pronssijoukkue Oravais IF:ään oli niukka, vain 2,3 sekuntia.

Ensi vuonna maastohiihdon Hopeasompa-finaalit järjestetään Kuhmossa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle