Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lotta Lepistö aloittaa kilpailukautensa hyvässä kunnossa

Lotta Lepistö aloittaa kilpailukautensa hyvässä kunnossa

 

Noormarkkulainen Cervelo-Bigla joukkueessa pyöräilevä Lotta Lepistö aloittaa kautensa viikonloppuna Belgiassa ajettavassa Omloop Het Nieuwsblad -maantieajossa. Lepistön talli on ilmoittanut molemmat tehonyrkkinsä, joukkueen toisena kapteenina ajaa Ashley-Moolman Pasio.

Joukkueen leiriltä Espanjasta tavoitettu Lepistö on luottavainen, mutta ei odota heti kauden alkuun kärkisijoja. Kauden piti alkaa pari viikkoa aikaisemmin Qatarissa , mutta kilpailu peruuntui. Tämä sopi Lepistölle lopulta hyvin.

– Olen saanut harjoitella terveenä peruskuntokauden ja täällä Gironassa on ollut hyvät olosuhteet koko ajan. Kauden aloituksen siirtyminen hieman harmitti aluksi, sillä kisa olisi minulle sopinut hyvin. Siellä piti ajaa samalla reitillä piti kuin MM-kilpailuissa, ja siitä jäi vähän hampaankoloon. Kuitenkin tämä oli lopulta hyvä asia, koska viime kausi jatkui niin pitkään. Nyt oli mahdollisuus rakentaa pohjia kauemmin.

Kuntoa on saatu nostettua ja tarkoituksena olisi profiloitua kilpailijaksi , joka pystyy ajamaan hyvin yhden päivän kisoja reitillä kuin reitillä ja ratkaisemaan niitä muutenkin kuin loppukirissä. Olisin tyytyväinen, jos pystyisin voittamaan jonkun kevätklassikon.

Olen myös pyrkinyt luomaan sellaisen pohjan, että se kestää Bergeniin MM kilpailuihin saakka syksyyn. Viime vuonna onnistuttiin erittäin hyvin. Pieni napsu eteenpäin nyt tavoitteena.

Kotimaan kilpailuista Lepistö ei osaa sanoa mitään varmaa.

-SM kilpailut todennäköisesti ajan. Näyttäisi siltä että kilpailukalenteri antaa siihen mahdollisuuden , koska Brittien World Tour siirtyi . Myös Naisten Etappiajo toukokuussa houkuttelee, mutta en uskalla vielä luvata mitään varmaksi.

Kansainvälinen liitto on määrännyt maan mestaruuskisat kesäkuun loppuun, mutta Suomessa juhannus osuu samaan aikaan eikä kilpailuja ole pystytty järjestämään tuona ajankohtana.

Lepistön valmentaja Tommi Martikainen luottaa suojattiinsa.

– Kunto ei vielä ole samalla tasolla kuin MM-kilpailuissa, mutta parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan. Eli perustasoa on saatu taas yksi porras ylöspäin. Kilpailut sitten tuovat jossain vaiheessa sen huippukunnon esiin. Kun se on kohdallaan, tulee jossain kisassa sitten niitä tuloksiakin. Kevät on pitkä ja monta kisaa ajettavana. Odotan tuloksia muutamasta kevätkisasta, mutta kunnossa on oltava myös syksyn MM-kilpailuissa, joten edetään rauhassa, Martikainen sanoo.

Lepistö on tällä hetkellä ainoa suomalainen joka ajaa korkeimman ammattilaisena ja pääsee näin World Tour kilpailuihin.

Neljä muuta suomalaisnaista ajaa amatöörijoukkueissa. Näillä on pääsy moniin koviin kilpailuihin, joissa ovat myös kaikki ammattitallit ja näytön mahdollisuuksia tulee.

Antonia Gröndahl ja Laura Vainionpää ajavat Belgialaisessa Isorex Ladies Teamissa , Sari Saarelainen  Maadlandster VerisCCN Intersnational Teamissa ja Rosa Törmanen WV Breda-Ladies Cyclingteamissa, jotka molemmat ovat hollantilaisia joukkueita.

Vainionpää aloitti kilpailukautensa 18.2. paikallisella kilpailulla,mutta on viivalla myös 25.2. ottamassa mittaa ammattilaisista.

Belgiassa asustava Vainionpää odottaa innokkaasti kauden alkua.

-Olen viime vuotista paremmassa kunnossa ja odotan innolla kauden alkua. Kävin juuri kiertämässä kisareitin ja opetellut mukulakivipätkien ajolinjoja.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle