Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Gregg Barsby ja Maija Laitinen Kyy Openin voittoon

Gregg Barsby ja Maija Laitinen Kyy Openin voittoon

 

Gregg Barsby nousi upealla kierroksella Kyy Open -frisbeegolfkilpailun voittoon. Yhdysvaltalainen pelasi viimeisellä kierroksella tuloksen 58, joka on viisi alle radan ihannetuloksen. Barsby pelasi koko kilpailun erittäin tasaisesti ja hänen hyvä puttaamisensa sekä tarkka kämmenheittonsa olivat liikaa vastustajille. 

Toiseksi tasaisessa kilpailussa ylsi Suomen Väinö Mäkelä, joka hävisi Barsbylle vain yhdellä heitolla. Mäkelä johti kilpailua vielä ennen viimeistä kierrosta, mutta hallitseva juniorien Euroopanmestari ei päässyt samanlaiseen vauhtiin kuin muina päivinä. Kolmanneksi kilpailussa ylsi Yhdysvaltalainen Jeremy Koling. Hän pelasi kilpailussa saman kokonaistuloksen kuin Mäkelä, mutta suomalainen oli parempi ratkaisupelissä.

Kilpailu tuntui ratkenneen jo hyvissä ajoin ennen kierroksen loppua, kun Barsby johti Mäkelää & Kolingia parhaimmillaan jopa neljällä heitolla. Väylältä 15 alkaen Barsby menetti johtoaan heitto kerrallaan, ja ennen viimeistä väylää Mäkelä oli vain heiton päässä Barsbysta, ja Koling heiton päässä Mäkelästä. Koko kolmikon avaukset olivat puttietäisyydellä, mutta Barsbyn 11-metrinen putti kolahti alarautaan, mikä jätti Mäkelälle vielä mahdollisuuden tilanteen tasoittamiseen. 11-metrinen putti osui hieman korin vasempaan reunaan, joten Barsby varmisti voittonsa. Koling otti 4-metrisellä putilla birdien ja nousi tasoihin Mäkelän kanssa, mutta nuori lupaus piti pintassa ratkaisupelissä.

Naisten sarjassa taistelu voitosta oli myös erittäin tiukkaa. Voittoon ylsi Maija Laitinen vain heiton erolla Henna Blomroosiin sekä Anna-Sofia Haipukseen. Laitinen jatkoi edellisen kierroksen tasaista ja varmaa peliään, mikä riitti pitämään nuoremmat kilpailijat takana. Voitto oli Laitiselle jo seitsemäs perättäinen, eikä Rovaniemeläinen ole vielä hävinnyt yhtään kilpailua tänä vuonna. 

Anna-Sofia Haipus lähti viimeiselle kierrokselle turvallisen tuntuisessa viiden heiton johdossa, ja pitkään vaikutti siltä että hän johtonsa säilyttää loppuun saakka. Vielä ennen kahta viimeistä väylää Haipus johti kahden heiton turvin, mutta väylän 17 haastavuus aiheutti ongelmia nuorelle Ähtärin lupaukselle. Triplabogi radan vaikeimmalta väylältä pudotti Haipuksen lopulta jaetulle kakkossijalle yhdessä Henna Blomroosin kanssa. Ratkaisupelissä Blomroos vei voiton.

Europrotourin viimeinen osakilpailu pelataan Itävallassa 8.-10. syyskuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle