Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Upea 3-0-avausvoitto istumalentopallon naisten EM-kisoissa

Upea 3-0-avausvoitto istumalentopallon naisten EM-kisoissa

 

Suomen naiset aloittivat istumalentopallon EM-kisat Kroatian Porecissa upealla 3-0 (25-20, 25-22, 28-26) -voitolla kaksien edellisten EM-kisojen pronssijoukkueesta Sloveniasta.

Ensimmäistä erää Suomi hallitsi alusta loppuun. Toisessa erässä Slovenia johti vielä 22-21, mutta Suomi vei neljä viimeistä pistettä.

Kolmatta erää Suomi johti jo kahdeksalla pisteellä 22-14, mutta Slovenia aloitti hurjan takaa-ajon nousten tasoihin tilanteessa 24-24. Annukka Jäätteenmäen kaksi hyökkäystä käänsivät lopulta jatkopalloilla erän Suomelle 28-26.

- Olihan se aika hurja pelin loppu. Siinä tuli syöttövirheitä ja muuta, mutta tärkeintä oli, että voitettiin. Kokonaisuutena tämä oli meille erittäin hyvä ja tasainen peli. Haastajinahan me tähän otteluun lähdettiin, joukkueen valmentaja Timo Väre sanoo.

- Hyökkäysvoimaa meillä on, kun vastaanotto toimii. Annukka Jäätteenmäki ja Päivi Husso olivat keskellä hyviä, eikä Slovenia saanut heitä oikein millään kiinni.

- Aloitussyöttö on meillä oikeasti kova ase, mutta nyt se ei ollut ihan parhaimmillaan. Virheitä tuli ihan liikaa. Meidän tasaisuutemme oli pelin ratkaisuja. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

- Slovenialle tuli muutamia pisteputkia, mutta niistä päästiin yli. Heidän numero seitsemän (Larisa Pirih) oli kyllä ihan ylikylän lyöjä, mutta hänetkin saatiin lopussa kiinni, Väre kertoo.

Pirih teki huikeat 22 pistettä eli liki saman verran kuin muut Slovenian pelaajat yhteensä.

Suomen tehokkain pelaaja oli Jäätteenmäki 19 pisteellä. Muut pistenaiset: Laura Haaranen 12, Husso 11, Hanna-Maria Sariluoto 9, Petra Pakarinen 8, Karoliina Halme 4 ja Raisa Möller 3. Joukkueen kahdeksas pelaaja on Satu Kuisma.

Suomen alkulohkon muut maat ovat Unkari ja Kroatia. Suomi kohtaa Unkarin tiistaina klo 16.30 Suomen aikaa ja Kroatian keskiviikkona klo 12.30.

Lohkovoittaja menee suoraan perjantain 10.11. välieriin, kakkonen ja kolmonen pelaavat torstaina 9.11. puolivälierissä ristikkäisotteluina toisen lohkon joukkueita vastaan. Mitaliottelut käydään lauantaina 11.11.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle