Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelun maailmancup ja olympiapaikkojen mestsästys käyntiin Heerenveenissä viikonvaihteessa

Pikaluistelun maailmancup ja olympiapaikkojen mestsästys käyntiin Heerenveenissä viikonvaihteessa

 

Pikaluistelun maailmancup käynnistyy tulevana viikonloppuna Hollannin Heerenveenissä ja Suomella on mukana iskukykyinen viiden luistelijan joukkue johtotähtenään maailmantilastossa kolmantena (1000 m) ja neljäntenä (500 m) oleva Mika Poutala.

YLE lähettää Heerenveenistä suoria lähetyksiä lauantaina ja sunnuntaina.

Suomen joukkueen Heerenveenissä muodostavat Mika Poutala, Pekka Koskela, Harri Levo,Tommi Pulli sekä Elina Risku.

Poutala ja Risku luistelevat 500 sekä 1000 metriä. Koskela sekä Levo luistelevat 500 metriiä ja Pulli 1000 sekä 1500 metriä. Poutala on mukana kummallakin matkalla A-ryhmässä. Levon ja Koskelan ajat ovat alkukaudesta olleet A-ryhmän tasoa, joten heidätkin saatetaan hyvinkin nähdä siellä kauden edetessä.

- Lisäksi team sprinttiin meillä on todella iskukykyinen joukkue, Hänninen muistuttaa.

Team sprint luistellaan sekä Heerenveenissä että Stavangerissa päätösmatkana sunnuntaina. Lajihan on mukana ensi kertaa myös ensi tammikuussa EM-kilpailuissa Kolomnassa.

Heerenveenistä starttaa myös Pyeongchangin ensi vuoden olympiapaikkojen metsästys. Pikaluistelussa ei viime kauden perusteella ole vielä yhtään olympiapaikkaan jaettu.

Olympialaisiin on jaossa ns. suomalaismatkoille (500 m / 1000 m) miehiin 36 ja naisiin 32 paikkaa. Paikat jaetaan niin, että maksimissaan maa voi saada kolme per matka. Ensimmäiset 20 paikkaa menevät neljän ensimmäisen osakilpailun maailmancup-pisteillä ja loput aikojen perusteella. Käytännössä kaikki ajoilla jaettavat paikat tehdään Pohjois-Amerikan osakilpailuissa joulukuussa Calgaryssä ja Salt Lake Cityssä.

Suomen joukkue Heerenveenin maailmancupissa 10.-12.11.:
Elina Risku, Seinäjoen Urheilijat  (500 m PE ja LA, 1000 m SU)
Mika Poutala Helsingin Työväen Luistelijat (500 m PE ja LA, 1000 m SU)
Pekka Koskela, Seinäjoen Urheilijat (500 m PE ja LA)
Harri Levo, Oulun Tarmo (500 m PE ja LA)
Tommi Pulli, Seinäjoen Urheilijat (1000 m, 1500 m SU ja LA)
Lisäksi Suomen joukkue osallistuu team sprintiin SU

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMika Poutala

Tiedot