Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jarkko Määttä hyppäsi Suomen mestariksi Ounasvaaralla

Jarkko Määttä hyppäsi Suomen mestariksi Ounasvaaralla

Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä hallitsi loistavasti Ounasvaaran mäen ja hyppäsi normaalimäen Suomen mestariksi. Hopealle liiteli Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen ja pronssille Kuusamon Erä-Veikkojen Juho Ojala.

Jarkko Määtän hypyt kantoivat 96 ja 102 metriä, ja pisteitä kertyi 268,5.

”Hyviä hyppyjä oli koekierros ja toinen kierros. Hyviä rentoja vetoja. Ekalla kierroksella vähän oli yritystä ja se vei muutamat metrit hypystä pois”, kertoi kultamitalisti Määttä.

Määttä on myös tuore pienen lapsen isä. Kauteen valmistautuminen on edennyt edellisistä poikkeavasti, erityisesti stressin ja mielenhallinnan kannalta.

”Ei siellä kotona ainakaan mitään säärikulmia tee mieli miettiä. Ei mäkihyppyä”, sanoi Määttä.

Kesän ja syksyn harjoitteluun Määttä on tyytyväinen. Hyppy on mennyt kokonaisuutena eteenpäin.

”Testitulokset ovat meneette eteenpäin. Ei ole mitään valittamista. On keskitytty myös stressinhallintaan”, rauhallinen Määttä totesi.

Hopeamitalisti Eetu Nousiainen oli tyytyväinen hyppyihin, vaikka ne eivät ihan 100%:sesti olleet parhaita hyppyjä. Nousiainen jäi yhdeksän pistettä voittaja Määtästä ja hyppäsi 95 ja 99 metriset hypyt.

”Pientä semmoista ylimääräistä yrittämistä. Pikkuisen liian kiire oli sinne lentoon ja siinä menetin lentokorkeutta. Kyllä tuntui hyvältä onnistua kisassakin ja tehdä hyvät suoritukset”, kertoi iloinen Nousiainen.

Kisakauden avaus SM-mitalilla oli riemukkaasti tuulettaneelle Nousiaiselle mieleen.

”Tosi kiva aloittaa kausi tämmöisellä kisalla ja sitten lähteä jatkamaan isompiin karkeloihin. Tavoitteet on päästä kiertämään maailmancupia ja kilpailla olympiapaikasta”, lopetti Nousiainen.

Pronssille hypänneen Kuusamon Juho Ojalan harjoituskausi haastajaryhmässä on ollut hyvä. Rauhallisuus ja pienten asioiden hiominen ovat olleet keskiössä.

”Tullut semmoista rauhallisuutta siihen keulatyöskentelyyn ja välillä tulee positiivisia vivahteita jopa ylämäen laskuasentoon. Rauhallisuutta ennen kaikkea”, mietti Ojala.

Kilpailuhyppyihin 93,5 ja 99,5 metrisiin siivuihin Ojala oli tyytyväinen. Ja tavoitekin on asetettu koko kautta silmällä pitäen.

”Ihan semmoinen ok (kisa). Kummatkin olivat hieman hätäisiä, mutta tulos positiivisen puolelle. Rukalla on (seuraavat kisat), sinne tekemään omat suoritukset ja jos niillä maailmancupin pisteet otetaan, niin aina plussaa ”, totesi Ojala.

SM-kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina yhdistetyn kilpailun mäkisouudella klo 9:45 alkaen (koekierros klo 9:00). Hiihto-osuus (10 km) käydään klo 11:20 alkaen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle