Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallonuoret aloittavat EM-karsintaputken

Lentopallonuoret aloittavat EM-karsintaputken

 

Vuonna 2018 peräti kuusi Suomen lentopallomaajoukkuetta taistelee paikoista EM-kisoihin. Torstaina karsintaputken aloittavat alle 17-vuotiaat tytöt Venäjällä sekä alle 18-vuotiaat pojat Italiassa. 

CEV eli Euroopan Lentopalloliitto nosti tälle vuodelle nuorten sarjojen ikärajaa yhdellä vuodella. Viime vuonna Suomen U16-tytöt sijoittuivat EM-lopputurnauksessa kymmenenneksi ja U17-pojat 11:nneksi.

Venäjä ennakkosuosikki kotiturnauksessaan

Anapassa, Mustanmeren pohjoisrannikolla järjestettävässä U17-tyttöjen EM-karsintalohkossa on Venäjän ja Suomen lisäksi mukana Ranska. Kahdeksalle lohkovoittajalle sekä kolmelle parhaalle kakkoselle on luvassa paikka huhtikuussa Bulgariassa pelattavaan 12 joukkueen lopputurnaukseen.

Suomen joukkue runko opiskelee Kuortaneen yläasteella ja on harjoitellut päävalmentaja Pertti Honkasen johdolla syksyn tunnollisesti koko syksyn.

- Olemme pitäneet myös pari leiriä, joihin on kutsuttu pelaajia valmennuskeskuksen ulkopuolelta. Oma viimeistelymme tapahtui viime viikolla pidetyllä leirillä, jossa pelasimme U19-tyttöjen maajoukkueen katsastusleiriläisiä vastaa, Honkanen kertoo.

Karsintalohko on kovatasoinen. Venäjä on viime vuoden EM-hopeajoukkue, ja Ranska on perinteinen lentopallomaa, mutta tässä tyttöjen ikäluokassa se ei ole ollut vielä mukana.

- Tiedämme Venäjän kovuuden, meillä on selkeä haastajan rooli heitä vastaan. Tulemme pelaamaan rohkeasti ja päättäväisesti. Kuortaneella olevien pelaajien henkiseen valmistautumiseen on panostettu määrätietoisesti. Haluan pelaajiemme olevan rohkeita ratkaisuissaan kentällä sekä nauttivan kovien pelien ilmapiiristä. Vain siten heistä kasvaa tulevaisuuden ratkaisupelaajia, Honkanen painottaa.

Suomi pelaa Venäjää vastaan torstaina, Ranska-peli on ohjelmassa välipäivän jälkeen lauantaina.

Pojat iskevät Euroopan mestarin kimppuun

Suomen U18-pojat pelaavat omat EM-karsinnat samaan aikaan Italiassa. Lohkon muut joukkueet ovat isäntämaa sekä Sveitsi ja Tanska. Suosikin viittaa turnauksessa kantaa Italia, joka juhli viime kesänä alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruutta.

Tyttöjen tavoin EM-kisapaikka heltiää kahdeksalle lohkovoittajalle sekä kolmelle parhaalle kakkoselle. U18-poikien EM-lopputurnaus pelataan huhtikuussa Slovakiassa ja Tshekissä.

- Lähdemme turnaukseen tavoittelemaan EM-paikkaa. Viime viikon harjoituspelit Latviaa vastaan osoittivat, että nykyisillä taidoilla se voidaan saavuttaa. Pystymme pelaamaan hyvää peliä, päävalmentaja Aapo Rantanen vakuuttaa.

Suomi aloittaa turnauksen torstaina Sveitsiä vastaan. Tanska-peli on ohjelmassa perjantaina ja Italia vastassa lauantaina.

- Turnauksen ennakkosuosikkia vastaan päästään pelaamaan viimeisenä. Lohkovoitto ei varmasti tule helpolla, Rantanen tietää.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnat pelataan huhtikuussa ja lopputurnaukset pojilla heinäkuussa Hollannissa ja Belgiassa sekä tytöillä syyskuussa Albaniassa. Miehet ja naiset aloittavat ensi vuoden EM-kisapaikkojen tavoittelun elokuussa.

Lentopallon nuorten EM-karsinnat

U17-tytöt (s. 2002–03), Anapa, Venäjä
Otteluohjelma (ajat ovat Suomen aikaa)
to 4.1. klo 14.00 Venäjä-Suomi
pe 5.1. klo 14.00 Ranska-Venäjä
la 6.1. klo 14.00 Suomi-Ranska

U18-pojat (s. 2001–02), Locorotondo, Italia
Otteluohjelma (ajat ovat Suomen aikaa)
to 4.1. klo 17.00 Sveitsi - Suomi
pe 5.1. klo 17.00 Suomi - Tanska
la 6.1. klo 19.30 Suomi - Italia

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle