Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski hiihti kolmanneksi vapaan yhteislähtökisassa - Tour jatkuu sijalta 4.

Pärmäkoski hiihti kolmanneksi vapaan yhteislähtökisassa - Tour jatkuu sijalta 4.

 

Krista Pärmäkoski hiihti erinomaisen hiihdon Tour de Skin yhteislähtökilpailussa Saksan Oberstdorfissa ollen kolmas. Tourin viides etappi hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Keskiviikkoisen myrskyn jälkeen Tour de Skin viidennen etapin latua jouduttiin järjestäjien puolesta muuttamaan alkuperäisestä ja lenkki oli suhteellisen helppo. Eroja ei yhteislähtökilpailussa juurikaan syntynyt. 

Krista Pärmäkoski hiihti koko matkan kärkijoukossa ja nappasi myös välikiristä täydet bonussekuntit, 15 sekuntia.

- Tosi hyvä kisa oli tänään, välikiriin irtosi hyvin kiri ja siitä täydet bonukset, iloitsi Pärmäkoski, jonka aikaero Tourin kokonaistilanteen johtajaan Ingvild Flugstad Östbergiin pysyi noin kahdessa minuutissa.

Taktisesti Pärmäkoski hiihti hyvin, vaikka lopussa jäikin hieman kärkiparista. 

- En pystynyt ihan norjalaistuntumaan lähtemään, viimeisessä nousussa jäin vähän pussiin. Onneksi laskut tuli tänään hyvin. Toisen epäonni on toisen onni, kun Heidi Weng kaatui loppusuoralla, sen myötä siitten nousin kolmanneksi, kertasi Pärmäkoski. 

Pärmäkoski on kokonaistilanteessa neljäntenä. Kolmantena olevaan Yhdysvaltain Jessica Digginsiin on eroa 12,4 sekuntia. 

Kerttu Niskanen oli tänään kilpailun 14:s, häviten voittajalle 8,4 sekuntia. Kokonaistilanteessa Niskanen on viidentenä, reilut kaksi ja puoli minuuttia kärjen takana. Niskanen hiihti välikiristä yhden bonussekuntin.

Laura Mononen oli yhteislähdön 18:s ja Aino-Kaisa Saarinen 40:s. Mononen jättää Tourin tähän ja matkustaa Suomeen. 

Miesten yhteislähtökilpailusta tuli haastava ja kaatumisia nähtiin paljon. Maalissa aikaerot olivat pienet ja päivän paras suomalainen Ari Luusua jäi voittajasta vain 14.2 sekuntia, ollen 37:s. 

Luusua pystyi 15 kilometrin matkalla väistelemään pahimmat kolarit.

- 15 kilometrin pystypaini päättyi sijaan 37. Eipä siinä, letkan perällä koko kisa väistellen välineitä ja ukkoja. Siitä selviydyin ihan kohtuullisesti, kertoi Luusua, joka jatkaa Touria sijalta 56 reilut kuusi minuuttia kärjen takana.

Toisella kierroksella sauvarikosta kärsinyt Antti Ojansivu oli kisan 59:s ja jatkaa Italian Val di Fiemmessä kilpailua sijalta 48. 

- Toisen kierroksen viimeiseen nousuun joku rynnisti takaa ja katkaisi suksellaan minun sauvan. Hiihdin nousun ja stadionin ilman sauvaa. Vaihdoin useamman kerran sauvaa, oman sauvan sain kierrosta myöhemmin. Takamatkalta en pystynyt enään hiihtämään ryhmää kiinni, vaikka olotila hiihtämisestä oli tänään hyvä, kertoi Ojansivu.

Kusti Kittilä ei pystynyt väistelemään kolareita, vaan hiihti väliin ilman toista suksea päätyen sijalle 66.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle