Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lauri Hakala naisten maajoukkueen 2-valmentajaksi

Lauri Hakala naisten maajoukkueen 2-valmentajaksi

 

Runsaasti kansainvälistä kokemusta omaava Lauri Hakala on valittu lentopallon naisten maajoukkueen 2-valmentajaksi. Hakala toimi Hollannin naisten maajoukkueen apuvalmentajana, kun joukkue viime vuonna taisteli tiensä MM-kisoihin. Nykyään hän valmentaa Sollentuna VK:n miesten joukkuetta Ruotsissa.

Naisten maajoukkueella ovat tänä vuonna edessään Kultainen liiga eli Golden European League touko-kesäkuussa ja EM-karsinnat elokuussa. Päävalmentajana jatkaa Tapio Kangasniemi.

- Todella hyvillä mielin palaan Suomeen ja maajoukkuevalmennukseen. On eri asia edustaa maajoukkuetasolla toista maata kuten Sloveniaa tai viimeksi Hollantia. Kotimaa on aina kotimaa ja lämmittää mieltä saada taas kantaa sinivalkeaa, Lauri Hakala sanoo.

Hollannin naiset tulivat kaksissa edellisissä EM-kisoissa hopealle, joten Hakala sai kokemusta aivan lentopallon huipputasolta. Nyt Suomen maajoukkue pääsee hyödyntämään Hakalan saamaa oppia.

- Olimme Tasen kanssa pelikavereita jo kymmenisen vuotta sitten ja yhteinen ymmärrys on säilynyt koko ajan. 
Samoin pelaajistossa ja staffissa on muitakin entuudestaan tuttuja. Viime kesä oli Suomen joukkueelta hieno askel eteenpäin, ja matka huipulle jatkuu lähivuosina. Meillä on naisten ja tyttöjen lentopallossa ylipäätään isoja mahdollisuuksia ja on ilo olla osa tätä kotimaista kehitystyötä, Hakala sanoo.

Päävalmentaja Kangasniemi on innoissaan Hakalan tulosta avukseen.

- Mahtavaa saada Lauri mukaan naisten maajoukkueeseen. Tunnen miehen jo pitkältä ajalta ja olen mielenkiinnolla seurannut Laurin matkaa lentopallon parissa maailmalla, Kangasniemi sanoo.

- Yhteinen sävel ja luottamus oli helppo löytää, sillä Laurilla on selkeä näkemys ja kokemus huipputason lentopallosta mm. Hollannin pestin ansiosta. Aina on hieno tilanne myös se, että voi hyvällä omalla tunnolla sanoa, että paras mahdollinen saatiin ja hän on suomalainen!

- Pelilliset asiat ovat myös linjassa viime vuosien tekemisiin, joten luotan kovasti siihen, että pääsemme jatkamaan matkaa pelaajien kanssa siitä mihin viime elokuussa jäimme, Kangasniemi toteaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle