Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nurminen ja Siren pääsarjaan Hollannissa - myös naisilla kelpo avaus

Nurminen ja Siren pääsarjaan Hollannissa - myös naisilla kelpo avaus

 

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren tekivät suomalaista beach volley -historiaa selviytymällä pääsarjaan Hollannissa järjestettävässä FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa. 

Suomalaiskaksikon karsintakäsittelyssä kaatuivat niin englantilaisvastustaja Chris Gregory / Jake Sheaf kuin liettualaispari Arnas Rumsevicius / Lukas Kazdailis molemmat puhtaasti 2-0.

- Tavoitteena oli mennä pääsarjaan ja se myös saavutettiin! Pelattiin perusvarmaa ”rantalentistä”, nyt lähetään pääsarjassa etsimään seuraavaa vaihdetta ja hakemaan jatkopaikkaa. Illalla kello 20.30 on vastassa kakkossijoitettu puolalaispari Piotr Kantor / Bartosz Losiak. Aika perinteisin mielin lähdetään matsiin eli kovalla omalla syötöllä, Nurminen tuumaili.

Kahdeksassa neljän joukkueen alkulohkossa pelataan suoraan välierät sekä ottelut lohkovoitosta ja kolmossijasta. Kunkin lohkon kolme parasta etenee 24 joukkueen jatkopeleihin, lohkovoittajat suoraan toiselle kierrokselle. Miesten alkulohkon kaksi muuta paria ovat sveitsiläiset Beeler / Krattiger ja italialaiset Ranghieri / Caminati.

Naisille avauspeleistä voitto ja tappio

Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen ja Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen pääsivät rankingin perusteella suoraan Haagin turnauksen pääsarjaan.

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen varmistivat jatkopaikkansa jo avauspelissään kaatamalla kanadalaisparin         Julie Gordon / Sophie Bukovec 23-21, 21-16.

- Ei ollut vielä parasta mahdollista omaa peliä, mutta tämä on tulosurheilua ja meiltä hyvä voitto. Huomenna taistellaan omalla freshillä pelillä lohkovoitosta sveitsiläisiä Betschart / Hüberli vastaan, Lahti-Liukkonen sanaili.

Lehtosen ja Ahtiaisen jatkopaikka sen sijaan ratkeaa vasta lohkon toisessa ottelussa. Avauspelissä saksalalaispari Sandra Ittlinger / Kim Behrens vei niukan 1-2 (22-20, 20-22, 9-15) -voiton.

- Tämä oli ihan hyvä peli meiltä näin ensimmäiseksi peliksi yhdessä. Syöttö-vastaanotto toimi hyvin, mutta pieniä ongelmia oli saada pallo kuolemaan. Hyvällä fiiliksellä jatketaan huomenna ja lähdetään hakemaan jatkopaikkaa, Lehtonen kertoi.

Ottelussa lohkon kolmossijasta suomalaispari kohtaa perjantaina ruotsalaiskaksoset Kristina ja Susanna Thurinin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTaru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot