Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tossavainen ja Korva hallitsivat 20-vuotiaiden sarjoja nuorten SM-avauksessa

Tossavainen ja Korva hallitsivat 20-vuotiaiden sarjoja nuorten SM-avauksessa

 

Nuorten SM-hiihdot alkoivat Iisalmen Paloisvuorella perinteisen normaalimatkan kilpailuilla. Vanhimpien eli 20-vuotiaiden sarjassa mestareiksi ylsivät Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva ja Kuusamon Erä-Veikkojen Juuso Tossavainen.

Anita Korva voitti vitosella Rebecca Immosen 15 sekunnin erolla. Tiia Olkkonen otti pronssia.

- Aika rauhakseen tuli lähettyä, peilailin siinä vähän edellä meneviin vauhtia. En tajunnut, että reippaampaa vauhtia pitäisi pitää. Onneksi kuulin väliaikoja ja tajusin sitten ruveta hiihtämään. Onneksi riitti, kun aivan täysiä puristin lopun, pääsin sitten kärkeen. Keli ei vaikuttanut hirveästi sukseen, Korva sanoi.

Juuso Tossavainen jätti Miro Karppasen kympillä 13,8 sekunnin päähän. Lauri Mannila oli kolmas.

- Kyllä lähti ihan hyvin liikkeelle, tänä vuonna on monessa kisassa ollut käynnistysongelmaa. Nyt oli tasapainoista menoa alusta lähtien, loppuun sain kiristettyä. Tosi hyvä päivä. Sekunnin olisin voinut kiristää, kyllä kaiken jätin ladulla. Kilsa ennen maalia tuntui, että nyt mennään riittävän kovaa, sanoi Tossavainen.

18-vuotiaissa mestaruudet veivät Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä sekä Kuhmo-Skin Petteri Koivisto, 17-vuotiaissa Iisalmen Visan Vilma Ryytty ja Vetelin Urheilijoiden Aapo Taipale.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle