Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nurminen ja Siren iskivät beach volley -historiaa

Nurminen ja Siren iskivät beach volley -historiaa

 

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren jysäyttivät heti kauden alkuun melkoisen hiekkapommin selviytymällä pääsarjaan Hollannin Haagissa pelattavassa FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa.

Nurmisen ja Sirenin pääsarjapaikka on kautta aikojen paras suomalaismiesten saavutus beach volleyn maailmankiertueella. Eivätkä uroteot jääneet kahteen karsintapelin voittoon.

Kakkossijoitettua puolalaisparia Piotr Kantor / Bartosz Losiak vastaan ei suomalaisilla ollut saumaa (tappio 9-21, 13-21), mutta alkulohkon päätöspelissä Nurminen ja Siren kaatoivat sveitsiläiskaksikon Nico Beeler / Marco Krattiger 2-1 (16-21, 21-11, 16-14) ja pelasivat samalla itsensä lauantaina alkaviin 24 joukkueen jatkopeleihin.

- Turnauksen paras peli! Syöttö löytyi toiseen erään ja pysyi hyvänä loppuun asti. Taisi tulla Santerille uran maukkain torjunta kolmannen erän tilanteessa 14-14 ja heti perään allekirjoittaneen puolustus, Nurminen kertasi.

- Illalla on ohjelmassa palautuminen ja uusien lentojen ostaminen. Huomenna lähetään narraamaan isoa kalaa.

Lehtonen / Ahtiainen 16 joukkoon - Lahti-Liukkonen / Parkkinen 17:s

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen selviytyivät jatkopeleihin voittamalla ruotsalaiskaksoset Kristina ja Susanna Thurinin 21-19, 21-18. Lehtosen ja Ahtiaisen voittokulku jatkui myös jatkopelien ensimmäisellä kierroksella, kun yhdysvaltalaispari Brooke Sweat / Summer Ross meni nurin puhtaasti 21-15, 21-19.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen taistelivat vielä lohkovoitosta, mutta sveitsiläiskaksikko Nina Betschart / Tanja Hüberli vei lohkofinaalin niukasti 2-1 (19-21, 21-8, 15-11). Lahti-Liukkosen ja Parkkisen kauden avausturnaus päättyi lopulta 17. sijaan jatkopelien ensimmäisellä kierroksella koettuun 1-2 (21-23, 21-11, 12-15) -tappioon itävaltalaisille Katharina Schützenhöferille ja Lena Plesiutschnigille.

- Ensimmäisen pelin Sveitsi vei kovalla syötöllä. Myös toinen peli oli omissa käsissä, mutta vastustaja oli lopussa vähän kovempi, Parkkinen tiivisti.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Taru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot