Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pölkky Kuusamo viisieräisellä trillerillä finaaliin

Pölkky Kuusamo viisieräisellä trillerillä finaaliin

 

Viiden erän huima vääntö ratkaisi lentopallon naisten Suomen Cupin toisen finalistin. Pölkky Kuusamo oli välierässä ratkaisuhetkillä vahvempi ja löi Oriveden Ponnistuksen 3-2 (14-25, 25-23, 25-21, 19-25, 15-12). Lauantain finaalissa kuusamolaiset kohtaavat HPK:n.

Pölkky Kuusamo aloitti kehnosti, mutta nousi hienoon taisteluun huikeat 28 pistettä takoneen yhdysvaltalaisen hakkurin Malina Terrellin johdolla.

- Olihan siinä kaikenlaisia käänteitä. Avauserä ei hirveätä uskoa luonut meidän porukkaan. Saatiin peliä kasaan toiseen erään ja viides erä oli meiltä hienoa lentopalloa. Siihen ladattiin hyvin. Olen ylpeä joukkueesta ja suon tämän pelaajille, joille monelle huomenna tulee ensimmäinen mitali kaulaa, Pölkky Kuusamon päävalmentaja Tuomas Alatalo sanoi.

- Avauserän jälkeen muutettiin syöttötaktiikkaa ja se toimikin ihan mukavasti. Finaaliin täytyy pelin tasoa vielä nostaa. Jos syöttövastaanotto toimii, niin meillä on kaikki mahdollisuudet. Me ollaan HPK tällä kaudella jo kerran voitettu.

Passari Iida Paananen pelasi hienon pelin joukkueen pelinrakentajana ja oli tosi onnellinen voitosta.

- Olen todella ylpeä joukkueesta ja on ollut hienoa seurata Kuusamon kasvua neljän vuoden aikana ja tämä voitto maistuu kyllä parhaalta tähän asti, Paananen sanoi.

- Me lähdettiin pelaamaan pallo ja erä kerrallaan ja haastajinahan me tähän otteluun lähdettiin. Alku ei näyttänyt hyvältä, mutta hienoa että jatkossa erien lopuissa pää kesti. Terrellin Malina pelasi huippupelin.

Oriveden Ponnistuksen uusi valmentaja, kreikkalainen Apostolos Oikonomou johti joukkuettaan ensimmäisen kerran cupin välierässä ja melkein vei heidät cupin finaaliin.

- Oli erittäin kova ja tiukka ottelu. Kuusamon keskittyminen oli ratkaisevaa etenkin toisen ja viidennen erän lopussa, Oikonomou sanoi.

- Jos katsotaan taktiselta puolelta, tiesimme että Kuusamo on tosi vahva verkolla hyökkäyksessä ja torjunnassa. Hyökkäyksissä ei kuitenkaan ratkaistu tänään peliä ja meillä oli parempi vastaanotto. Tilastojen mukaan meidän olisi pitänyt voittaa, mutta erien lopuissa pitää keskittyä ja me hävisimme ne.

Avauserässä OrPo tosin pilkkoi Pölkyn helposti 25-14. Kuusamolaiset olivat vielä aivan jäässä. Toisessa erässä joukkue lämpeni ja alkoi kunnon taistelu voitosta. Toinen erä oli tasan vielä 23-23-tilanteessa, josta Pölkky punnersi kaksi viimeistä pistettä.

Kolmannessa erässä Pölkky alkoi repiä eroa puolenvälin jälkeen ja piti erän loppua vahvasti otteessaan. Hyvä vire jatkui neljännessä erässä, jossa Pölkky nappasi heti 4-0-johdon. OrPo kuitenkin tasoitti erän 8-8 ja hallitsi sitä loppuvihellykseen asti.

Ratkaisuerässä OrPo johti vielä 7-6-tilanteessa, mutta loppu oli kuusamolaisten hallintaa ja lopulta Pölkky vei erän selkeästi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle