Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski toinen Val di Fiemmen yhteislähtökilpailussa ja nousi Tour de Skin kolmanneksi

Pärmäkoski toinen Val di Fiemmen yhteislähtökilpailussa ja nousi Tour de Skin kolmanneksi

Tour de Skin toiseksi viimeisessä kilpailussa Val di Fiemmessä hiihdettiin tänään lauantaina perinteisen hiihtotavan yhteislähdöt. Naisten kilpailussa nähtiin vahvaa suomalaispanosta, kun Krista Pärmäkoski oli kilpailun toinen, Kerttu Niskanen kuudes ja Aino-Kaisa Saarinen sijalla 12.

Tour de Skin kokonaistilanteessa kolmanneksi noussut Pärmäkoski havahtui kisan alussa kovaan hiihtovauhtiin.

- Ihan hyvä kisa tänään. Tosi kovaa lähettiin liikkeelle, ensimmäisen 600 metrin jälkeen mietin, että mitähän tänään tulee. Ehkä se vauhti vielä kiristyi aavistuksen bonussekuntien jälkeen, olin jo vähän ahtaalla ja en ihan pystynyt kärjen vauhtiin vastaamaan. Toisaalta se oli ehkä ihan hyvä, koska sitten taas Östbergkin hyytyi siitä vielä jonkin verran, kertasi Pärmäkoski.

- Vielä on aavistus tekemistä, että voitto tulisi. Hyvä kisa tähän paikkaan, väsynyt alkaa olla kroppa, mutta niin se on varmaan kaikilla muillakin, Krista lisäsi.

Kuudenneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen oli hieman pettynyt sijoitukseensa, mutta lähtee viimeiseen Tour de Skin kilpailuun taistelemaan.

- Raskas kymppi ja ladulle jätti kaiken mitä oli. Parempaa sijoitusta lähdin hakemaan, kutonen tänään ja taitaa olla kutonen huominen lähtönumero. Huomenna lähdetään vielä taistelemaan, loppunousuun jätetään kaikki viimeiset voimat, Niskanen lupasi.

Nousujohteisesti koko kauden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen kilpailuun ja odotti huomista päätöskilpailua hyvin mielin.

- Kauden parasta pystyin tänään antamaan. Tästä jäi plusmerkkinen suoritus kaiken kaikkiaan. Kovaa vauhtia lähdettiin ja pystyin sen vitosen hiihtämään sitä vauhtia mitä pitää. Kyllä tässä oikea suunta on menossa. Huomiseen hyvällä mielellä ja hurtilla huumorilla, totesi Saarinen.

Miesten 15 kilometrin kilpailussa suomalaiset jäivät kauas kärkisijoituksista. Parhaiten sijoittui Kusti Kittilä, joka oli 37:s, Ari Luusua oli 39:s ja Antti Ojansivu sijalla 50.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle