Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset epäonnekkaita Calgaryn kumpareissa

Suomalaiset epäonnekkaita Calgaryn kumpareissa

 

Kanadassa kisatussa kumpareiden kauden neljännessä maailmancupissa tulokset jäivät suomalaisittain odotettua alhaisemmiksi: Topi Kanninen oli 40., Olli Penttala 42. ja Jimi Salonen 51. Kilpailun voitti kautta dominoiva Mikael Kingsbury.

Hyvin sujuneiden treenien jälkeen odotukset Calgaryssä olivat suomalaisittain varovaisen toiveikkaat kumparepäivään. Kuitenkin kisalaskujen virheellisyys vesitti tulokset ja suomalaiset jäivät kauas finaaleista.

- Onhan se myönnettävä, että päivä meni penkin alle, kun laskukin päättyi ulosajoon. Jostain syystä en syttynyt koko päivänä, harmitteli Jimi Salonen.

- Virheitä liikaa. Kyllähän se harmittaa, kun hyvällä vireellä meni viikko ja sitten kilpailuun kerääntyy nuo virheet. Lähdin antamaan kaikkeni laskuun ja aika hyvin siinä onnistuin, millään en ainakaan periksi antanut, ehkä sen voi hyvänä tästä päivästä kotiin viedä, summaili Olli Penttala.

-Koko viikon edestä parhaat laskut kisapäivänä, joten ihan täysin pettynyt ei voi olla. Mutta eihän se tuo toinen puolikas rinteestä mallikkaasti mennyt ja alahypyn virhe vielä kuormitti tulosta, kertasi Topi Kanninen.

Kanadan oma poika Mikael Kingsbury voitti kauden neljännenkin maailmancupin, toiseksi sijoittui Kazakstanin Dmitriy Reikherd ja kolmanneksi Australian Matt Graham.

Maailmancup jatkuu jo ensi viikon keskiviikkona Yhdysvalloista, Deer Valleystä kahdella peräkkäisellä kumparekisalla. Solisluuleikkauksen myötä sivussa tämän päiväisestä kilpailusta ollut Jussi Penttala toivoo pääsevänsä jo ensi viikolla mukaan kisaan.

- Kyllähän se mieli tekee mäkeen. Tämän viikon treenilaskut ovat tuntuneet hyviltä, nyt pitää vielä kokeilla tuota hyppäämistä, pari viikkoa sitten leikattu Penttala tuumaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle