Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Johanna Matintalo voitti Skandinavia Cupin yhteislähtökilpailu

Johanna Matintalo voitti Skandinavia Cupin yhteislähtökilpailu

Skandinavia Cup Piteåssa päätettiin sunnuntania miesten 30 kilometrin ja naisten 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla. Johanna Matintalo nappasi naisten kilpailussa upean voiton. Johanna hiihti kilpailun edetessä neljän urheilijan kärkiryhmässä ja kukisti loppusuoralla Ruotsin Charlotte Kallan sekunnin erolla. Loppuratkaisuissa taakse jäivät myös Ebba Andersson ja Kari Oeyre Slind.

- Olen vähän yllättynyt tämän päivän tuloksesta itsekin, lähdin kyllä podiumpaikka mielessä kisaan. Tiesin, että kisassa on tosiaan mukana Calla ja ajattelin hänen olevan ylivertainen meihin muihin verrattuna. Hiihdeltiin porukassa ja aika tasaisesti vetovuorot siinä vaihtui. Päätin jättää loppuratkaisut aika lähelle stadionia, tulin toisena Callan peesissä ja heitin eri ladulle ja tein siihen oman iskuni. Pääsin kärkeen ja ajattelin, että nyt vaan niin kovaa kuin pääsee maaliin asti. Ei tullut rinnalle (Calla), olen tosi yllättynyt, että oma loppuveto oli niinkin vahva muihin nähden, kommentoi iloinen Matintalo.

- Pieni riski itseltä lähteä jo ennen stadionia, mutta se tuntui siinä kohtaa oikealta ratkaisulta ja näköjään oli sitä. Olen älyttömän tyytyväinen kisaan. Ei olisi voinut paljon paremmin mennä, Matintalo lisäsi.

Johanna johtaa viikonlopun päätteeksi Skandinavia Cupin kokonaiskisaa.

Kolmenkymmenen parhaan joukkoon mahtui kaksi muutakin suomalaista, kun Heli Heiskanen hiihti maaliin sijalle 28 ja  haastajaryhmän Leena Nurmi sijalle 30. Katri Lylynperä keskeytti kilpailun.

Sijalle 30 hiihtänyt Leena Nurmi koki saaneensa viikonlopun kilpailuista hyviä harjoituksia.

- Tämän päivän kisa oli osaltani tasainen kisa jälkijoukoissa. Vaikean kuukauden ja sairastelujen jälkeen nämä viikonlopun kisat toimivat hyvinä harjoituksina kohti tulevia kisoja. Ladut olivat tosi raskaat ja varmasti tästä saa hyvän vasteen. Vielä on paljon töitä tehtävänä, kommentoi Nurmi.

Miesten kilpailussa paras suomalaismies oli kolmanneksitoista hiihtänyt Perttu Hyvärinen. Hyvärinen oli tyytyväinen kovavauhtiseen kilpailuun.

- Tämän päivän kilpailu oli taas askel parempaan suuntaan. Olen saanut käännettyä pitkään vaivanneen alavireen parempaan. Tänään oli mahtava kovavauhtinen kilpailu kovassa maastossa. Sekä eiliseen, että tähän päivään on pakko olla tyytyväinen vaikean alkutalven jälkeen, kommentoi Hyvärinen.

Miehistä kolmenkymmenen parhaan joukkoon hiihtivät myös Joni Mäki (17:s), Lauri Vuorinen (23:s) ja Lauri Lepistö (29:s). Markus Vuorela oli kilpailussa sijalla 35, Lari Lehtonen keskeytti kilpailun.

Toiseksi parhaana suomalaisista hiihtänyt Joni Mäki onnistui kilpailussa ja hiihti kilpailun maltilla loppua kohden kiristäen.

- Tänään jaksoi hyvin tehdä töitä. Suksi oli todella hyvä ja sopiva letka löytyi ensimmäisten kierrosten aikana. Siinä tuli hyvin pysyttyä viimeiseen kierrokseen asti, jonka jälkeen lähdin kiristämään vauhtia. Vika kierros tuli kohtuullista vauhtia ja sain muutaman kaverin siinä ohitettua, Mäki kertasi kilpailua.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle