Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Krista Pärmäkoski neljänneksi maastohiihdon Tour de Skillä

Krista Pärmäkoski neljänneksi maastohiihdon Tour de Skillä

 

Tour de Ski -kiertue päätettiin sunnuntaina vapaan hiihtotavan takaa-ajoon, joka on tunnettu loppuosan Alpe Cermisin noususta. Krista Pärmäkoski lähti kilpailuun numerolla kolme noin puolitoista minuuttia kärjestä. Taistelu kolmannesta sijasta käytiin Pärmäkosken ja Jessica Digginsin välillä. Pärmäkoski joutui taipumaan nousussa Digginsille ja hiihti maaliin neljäntenä. Suomalaisilta nähtiin vahva panos kilpailussa, kun Kerttu Niskanen oli kilpailussa kuudes ja Aino-Kaisa Saarinen nousi takaa-ajossa kaksi sijaa, ollen sijalla 15. Naisten Tour de Ski –kiertueen voitti Heidi Weng.

- Tourille mahtui hyviä kisoja ja huonoja kisoja. Silloin, kun homma toimii on siellä kärjen mukana. Nyt tärkeintä on, että tästä palautuu. Seuraavat kisat SM-kilpailuissa ja Planicassa ja sen jälkeen tuleekin mulle kilpailutauko ennen olympialaisia. Treenaillaan kevyesti ja toivottavasti kunto lähtee vielä nousemaan, kommentoi Pärmäkoski.

Kuudennen sijan kilpailussa säilyttänyt Kerttu Niskanen oli tyytyväinen Tour de Skihin kokonaisuudessaan.

- Tour on nyt taputeltu, omalta kohdalta ihan ok suoritus. Ei mikään huippu, muttei huonokaan. Nyt toivon, että tämän kisarupeaman jälkeen palautuu hyvin ja tulee kunnon nousu, niin kuin on aiemmin tullut, kommentoi Niskanen.

Aino-Kaisa Saarinen paranteli päivän kilpailussa sijoituksiaan ja nousi kaksi sijoitusta ylemmäs. Saarinen koki Tourin olleen onnistunut kunnon eteenpäin viemisessä.

- Kisa meni hyvin, pystyin petraamaan pari sijoitusta. Ei tullut mitään älytöntä sippaamista. Keli oli aika raskas ja oli kyllä aivan kaikkensa antaneena maalissa. Tämän vuoden Tourista sen verran, että siellä oli onnistumisia ja oli epäonnistuminen. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tämän vuoden panokseen, sain hyvä onnistumisia, jotka veivät kuntoa eteenpäin. Nyt ollaan oikealla tiellä kohti olympialaisia, kommentoi Saarinen.

Miesten kilpailussa parhaiten sijoittui Antti Ojansivu, joka hiihti maaliin sijalla 35. Eroa kärkeen jäi 11 minuuttia 29 sekuntia. Kusti Kittilä oli kilpailussa sijalla 37 ja Ari Luusua 40:s. Sveitsin Dario Cologno hiihti Tour de Skin voittoon.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle