Suomen miehet avausvoittoon käsipallon MM-karsinnassa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue avasi voittotilinsä MM-karsinnassa kaatamalla Luxemburgin torstaina Vantaalla maalein 30-25 (13-13). Suomi ratkaisi ottelun viimeisen 20 minuutin aikana saatuaan hyökkäyspelinsä viimein toimimaan.

Vauhdikkaan avauksen jälkeen Suomi sai puolustustaan tiivistettyä ja johti ottelua niukasti. Selvistä paikoistakin maalinteko oli kuitenkin vaikeaa ja kotijoukkue teki Luxemburgin maalivahti Chris Augerista yhden avausjakson hahmoista.

Avausjakson puolivälissä oltiin jälleen tasoissa ja tasaisesti edettiin edelleen kohti taukoa virheiden ja ajoittaisten huonojen ratkaisujen leimatessa Suomen pelaamista. Toisaalta Luxemburg ei myöskään pystynyt Suomen puolustuksen keskellä ihmeisiin ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Nihkeys Suomen pelaamisessa jatkui tauon jälkeen ja Luxemburg johti jo kolmella maalilla, kunnes tilanteessa 16-19 Suomi sai vihdoin palaset kohdilleen hyökkäyspelissä ja pääsi sopivaan saumaan vielä ylivoimalle kääntäen numerot edukseen. Suomen parhaaksi pelaajaksi valittu Benjamin Helander toi uutta vauhtia ja antoi hyvää tukea peräti 12 maalia heittäneelle Nico Rönnbergille.

Johtoon päästyään Suomi ei enää asemistaan luopunut ja repi eroa lisää maali maalilta. Viisi minuuttia ennen loppua eroa oli jo viisi maalia ja loppuminuutit Suomi piti varmasti kiinni johtoasemastaan.

- Kyllä siinä jotenkin sellaista puristamista oli. Tauolla koppi oli täynnä kalpeita kavereita, jotka eivät itsekään oikein uskoneet miten peli ei millään tuntunut aukeavan. Mutta sitten saatiin vähän ketsuppipulloa lopulta auki, päävalmentaja Kaj Kekki sanoi.

- Voitto oli toki helpottava ainakin juuri siinä mielessä, että saimme toisella jaksolla vähän sitä lukkoa auki hyökkäyspelissä. Pojista on näkynyt että se on painanut.

Mikään nappisuoritus torstain esitys ei Kekin mukaan kuitenkaan missään nimessä ollut.

- Maalivahtipeli ei oikein alussa natsannut ja samoin puolustamisessa ei homma ihan kulkenut. Kyllä 25 maalia kotona tämän tason vastustajaa vastaan on liikaa, Kekki totesi.

Suomen MM-karsintaurakka päättyy tulevana lauantaina vierasottelulla Venäjää vastaan.

MM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Luxemburg 30-25 (13-13)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 12, Benjamin Helander 5, Max Granlund 3, Oscar Kihlstedt 3, Topias Laine 3, Fredrik Forss 2, Robin Sjöman 1, Teemu Tamminen 1

2 min. ulosajot: Suomi 3 x 2 min. (Sjöman, Sundberg, Tamminen), Luxemburg 3 x 2 min.