Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet kohtaavat syyskuussa kahdesti Savossa Japanin

Lentopallomiehet kohtaavat syyskuussa kahdesti Savossa Japanin

 

MM-kisoihin valmistautuva miesten lentopallomaajoukkue kohtaa syyskuun alussa Japanin kahdesti Savossa. Leppävirralla joukkueet kohtaavat 1.9. ja Kuopiossa 2.9.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on erittäin iloinen ja tyytyväinen harvinaisten vieraiden saamisesta Suomeen ja maajoukkueen sparraajaksi.

- Totta kai olen todella tyytyväinen, että Japani tulee Suomeen. Erittäin hyvä joukkue on kyseessä, voittihan se mm. Italian Nations Leaguessa juuri ja Japani tulee olemaan myös suomalaiselle yleisölle mielenkiintoinen vastustaja, joka ei täällä ole pitkään aikaan vieraillut.

- Meille nämä ovat hienoja asioita, että Suomeen halutaan tulla ja saamme myös uuden yhteistyön avattua Aasian suuntaan. Tämä on mitä parhainta valmistautumista juuri MM-kisojen kynnyksellä ja ottelut auttavat meitä kääntämään katseet nopeasti tärkeiden EM-karsintapelien jälkeen MM-kisoihin, Sammelvuo sanoo.

Viime vuoden lokakuussa Japanin kakkosvalmentaja, ranskalainen Philippe Blain otti yhteyttä Sammelvuohon, kun Japanin pääsy MM-kisoihin selvisi.

- Philippe kysyi halukkuutta valmistautua yhdessä Suomessa viimeisen viikon ennen MM-kisoja ja pelata muutama ottelu. Heille tulee samalla hyvää aikaa tottua Euroopan aikaan ja me pystymme järjestämään Suomessa aina huippuolosuhteet ja järjestelyt. Tämä onkin hieno juttu, että sana järjestelyistä ja olosuhteista Suomessa kiirii ympäri maailmaa, Sammelvuo jatkaa.

Japani on maailmanrankingissa tällä hetkellä 12:s (Suomi 18:s). Se valmistautuu Suomen tapaan syksyn MM-kisoihin, jossa se pelaa A-lohkossa Italian, Argentiinan, Belgian, Slovenian ja Dominikaanisen tasavallan kanssa. Suomen lohkovastustajiahan MM-kisoissa ovat Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba ja Puerto Rico.

Japanin miesten maajoukkueen historia tuntee komeaa menestystä vuosien takaa: olympiakultaa 1972 (mitalit myös 1964 ja 1968) ja kaksi MM-mitalia (1970 ja 1974). Vimeksi se oli mukana olympialaisissa Pekingissä 2008 (11:s) ja MM-kisoissa 2010 (13:s). Joukkuetta rakennetaan Tokion kotiolympialaisiin 2020.

Päättyneessä Nations Leaguessa (ex-Maailmanliiga) Japani oli 12:s voitettuaan kuusi peliä ja hävittyään yhdeksän.

Japanin valmentajana toimii ex-olympiakävijä Yuichi Nakagaichi apunaan siis ranskalainen maailmanmestarivalmentaja Philippe Blain. Joukkueen tähtipelaajia ovat hakkuri Yuji Nishida, passari Masahiro Sekita ja yleispelaajat Tatuya Fukuzawa sekä Masahiro Yanagida. Suomalaisittain tutuin nimi on Kokkolan Tiikereitäkin edustanut libero Taichiro Koga.

Suomi on kohdannut Japanin miesten maaotteluissa 33 kertaa ja voittanut otteluista kolme. 2000-luvulla kohtaamisia on Maailmanliigassa neljä, joista Suomi voitti viimeisimmän Kairossa kesäkuussa 2016 3-1.

Suomessa Japani on viimeksi pelannut 1993, jolloin joukkueet kohtasivat kahdessa maaottelussa Eurassa ja Halikossa. Viimeksi Suomi on voittanut Japanin kotimaassa 1981 Salossa.

Maaotteluiden järjestelyistä vastaavat Puijo Wolley ja Savo Volley.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle