Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuskainen mäki ei kukistanut Sopasta

Tuskainen mäki ei kukistanut Sopasta

 

Suomalaiskäsipyöräilijä Harri Sopanen ajoi parapyöräilyn maailmancupissa Kanadassa aika-ajossa kolmanneksi.

– Otin alun vähän turhan kovaa ja tämä kostautui reitin pitkässä ja jyrkässä nousussa. Mäessä meno oli tuskaista, tosin kaikki H1-käsipyöräilijät olivat siinä todella kovilla, Sopanen kertoi.

Baie-Comeaun reitin nousu on noin 10 prosenttia reitin pituudesta, mutta H1-luokan kärki käytti siihen aikaa yli 35 prosenttia aika-ajon kokonaisajasta.

– Suhde kertoo nousun raatelevuudesta, jonka jyrkkyys on sääntöjen rajoilla, kertoi Suomen Pyöräilyn parapyöräilyn päävalmentaja Mikko Peltonen.

– Nousun jälkeiset viimeiset 2,5 kilometriä tuntuivat, ettei pyörä liiku mihinkään, vaikka miten puski. Podium-sijaan pitää olla tyytyväinen, ja jäin vain viisi sekuntia kakkoseen, Sopanen totesi.

Aika-ajon ykkönen oli Sveitsin Benjamin Früh ja kakkonen Tsekin Patrik Jahoda.

Kauden viimeinen maailmancup jatkuu maantiepyöräilyllä lauantaina. Sopasella on maantiekisassa mahdollisuus ratkaista maailmancupin kokonaiskilpailun voitto, sillä nyt cupia johtava Italian Fabrizio Cornegliani ei ole mukana Kanadassa.

– Maantiekisa ajetaan samalla reitillä ja nousu ajetaan kolmeen otteeseen, joten huomattavasti tiukempi kisa edessä, Sopanen ennakoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle