Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilkka Herola voittoon kesä-GP:llä Villachissa

Ilkka Herola voittoon kesä-GP:llä Villachissa

 

Ilkka Herola taisteli voittoon yhdistetyn kesä-GP:n kolmannessa osakilpailussa Villachissa. Herola nousi voiton myötä kesä-GP:n kokonaistilanteen kolmanneksi. Suomalaisittain nähtiin vahva joukkuepanos, kun myös Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru onnistuivat kilpailussa ja pääsivät kesäsarjan pistesijoille, tullen maaliin peräkkäin sijoille 15 ja 16. Atte Korhonen jäi kuusi sekuntia pistesijasta ja sijoittui sijalle 32. Wille Karhumaa oli kilpailun 39:s.

Kilpailun voittoon yltänyt Herola lähti hiihto-osuudelle neljänneltä sijalta, yli minuutin johtavan Itävallan Franz-Josef Rehrlin jälkeen. Herola lähti kilpailuun taistelemaan palkintopallisijoituksesta, mutta ei uskonut keulan kiinniottamisen olevan mahdollista. Pitkä loppukiri toi urheilijalle kauan odotetun voiton. 

- Taktikoitiin sillä tavalla, että paikka olisi mahdollisimman hyvä podium-taistelussa. Muotoutui sitten sillä tavalla hyvin, että lopussa sai pitkällä kirillä porukkaa hajottaa ja yksin hiihtänyttä miestä keulassa painaa kiinni. Lopputuloshan oli niin hyvä, kuin se vaan pystyi olemaan. Hyvin tyytyväinen voi olla, kommentoi Herola.

Valmentaja Petter Kukkonen uskoi Herolan tavoin vahvasti podiumsijoitukseen, mutta voitto tuntui olevan liian kaukana. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä valmentaja uskoi Herolan edelleen käyvän taistelua toisesta ja kolmannesta sijasta.

- Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ei edes katsottu eroa kärkeen, kaveri (Rehrl) oli niin ylivoimainen. Tuli yllätyksenä kahdeksan kilometrin kohdalla, kun Ilu tuli siihen ja huomattiin, että on mahdollisuus voittoon. Sitten huudettiin jätkä voittoon, kertaa Kukkonen.

Herolan voitto oli historian toinen suomalaisvoitto kesä-GP:ssä. Aiemmin kesä-GP:llä osakilpailun on voittanut vain Samppa Lajunen. Kun otetaan mukaan kaikki yhdistetyn osakilpailut, on edellistä suomalaisvoittoa odotettu pitkään. Edellistä voittoa juhli Hannu Manninen, voitettuaan maailmancup-osakilpailun Lahdessa vuonna 2010.

- Helkutin hienolta tuntuu, ei ole suomalainen yhdistetyn mies ihan hetkeen voittanut. Kauan kesti houkutella, onneksi nyt tuli, toteaa Kukkonen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleHannu Manninen

Tiedot