Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hakolasta viikonvaihteen tuplavoittaja, Matintalo hallitsi naisten sprinttiä

Hakolasta viikonvaihteen tuplavoittaja, Matintalo hallitsi naisten sprinttiä

 

Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan juhlat jatkuivat Rovaniemen Suomen Cupissa myös sunnuntaina, kun hän voitti perinteisen sprintin ennen Anssi Pentsistä ja Joni Mäkeä. Naisten sprintissä Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo otti selvän voiton, kakkoseksi ylsi Leena Nurmi ja kolmanneksi ensimmäistä kertaa urallaan henkilökohtaisessa Suomen Cupin kilpailussa palkintokorokkeelle noussut Anni Kainulainen.

–  Hyvä sprintti, voittaminen on aina mukavaa. Tolppia tulee niin harvoin, näistä pitää aina nauttia. Kaksi voittoa viikonlopussa, ei olisi voinut paremmin mennä. Nautitaan tästä. Rukalla seuraavan kerran jännitetään ja katsotaan, onko miehestä mihinkään, Olokselle suunnannut Hakola viittasi maailmancupiin.

Karsinnan voittanut Pentsinen ja vahvan päivän hiihtänyt Mäki kävivät kamppailua muista sijoista.

– Oli hyvä päivä, jaksoin tehdä koko päivän töitä. Olen tosi tyytyväinen, että löytyi rytminvaihtokykyä tuohon jyrkälle. Sitä ehdottomasti näissä pertsan sprinteissä tarvitaan, Pentsinen sanoi.

– Eiliseen verrattuna pirteämpää, edellispäivänä sauvarikon kokenut Mäki sanoi.

Johanna Matintalon avausviikonloppu oli vahva, sillä hän oli edellispäivänä Krista Pärmäkosken jälkeen toinen.

– Yllättävän hyvin. Oma tunne ei ollut niin ihan hyvä mitä kello näytti. Siinä suhteessa olen positiivisesti yllättynyt. Suunnitelmien mukaan on mennyt kaikki, Matintalo sanoi.

Leena Nurmi oli melko tyytyväinen päiväänsä, sillä valmistautuminen on ollut vähän haastavaa.

– Finaali oli varmaan ihan hyvä suoritus minulta, kun olin viime Suomen Cupin jälkeen sairas melkein koko välin tähän asti. Finaalissa pystyin mielestäni ihan hyvin iskemään, Nurmi sanoi.

Hyvässä vireessä olevalle Anni Kainulaiselle kolmossija oli enemmän kuin iloinen asia päivän päätteeksi.

– Tosi hyvä suoritus minulta, ensimmäinen podium. En ehkä ihan näin hyvää odottanut. Alkuverkassa tunsin, että tänään on varmaan hyvä päivä. Aika-ajossakin tuntui tosi hyvältä, kaaduinkin kerran ja silti oli aika hyvä aika-ajon sijoitus. Ajattelin mennä erä kerrallaan, Kainulainen sanoi.

Hakola ja Matintalo johtavat myös Suomen Cupin kokonaiskilpailua, kun takana on kolme henkilökohtaista osakilpailua. Suomen Cup jatkuu Vantaalla 15. –16. tammikuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle