Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen joukkue jäi yhdeksänneksi Wislan joukkuemäessä

Suomen joukkue jäi yhdeksänneksi Wislan joukkuemäessä

 

Suomen joukkue jäi hieman harmillistenkin sattumuksien jälkeen ulos joukkuekilpailun toiselta kierrokselta Wislassa ja jäi mäkihypyn maailmancupin avauskilpailussa yhdeksänneksi.

Eilen seitsemänneksi karsinnassa hypännyt Antti Aalto jatkoi tasaisen vahvoja otteitaan ja avasi Suomen joukkuekilpailun 119,5 metrin hypyllä. Ensimmäisen hyppyryhmän jälkeen Suomen sijoitus oli viides.

- Tänään olin aika lähellä omaa tasoa. Olosuhteet olivat omalla kohdalla vähän hankalat, se vähän sekotti pakkaa. Koitetaan (huomenna) jatkaa omia hyviä hyppyjä, kommentoi Aalto.

Toisena hypännyt Eetu Nousiainen paransi eilisestä karsinnasta roimasti ja venytti hyppynsä 115,5 metriin, mutta kaatui harmillisesti Wislan mäen jyrkässä alamäen notkossa, juuri ennen kaatumisrajaa. Urheilija ei satuttanut itseään kaatuessa pahemmin.

- Pieniä mustelmia, mutta enemmänkin henkisiä ruhjeita, kun jäi sen verran lähelle tuo toisen kierroksen paikka. Olisi ollut kiva startti joukkuekilpailuihin tälle kaudelle.

Nousiaisen mieltä lämmitti selkeä tasonnosto eilisestä.

- Tämän päivän tavoite oli lähteä parantamaan eilisestä. Hypyt tänään olivat parempia ja koekierroksen hyppy oli jo ihan kohtalaisenkin hyvä ja kilpailukierroksen hyppy lähes samanlainen. Näyttää siltä, että hyvällä tiellä on. Hyvä lähteä Rukalle jatkamaan, siellä sitten varmaan tavoitteena parantaa alastuloa, sanoo Nousiainen.

Jarkko Määttä hyppäsi vuorollaan 111 metriä ja Andreas Alamommo 104,5 metriä. 

- Jäi harmittamaan, että ei päästy toiselle kierrokselle. Vaikea sanoa vielä tarkemmin kisahypystä, jotakin hämminkiä siinä oli. Täytyy illalla katsoa hyppy läpi tarkemmin, kommentoi Määttä.

- Treeneissä ihan hyviä hyppyjä ollut, mutta täällä Wislassa ei kaikki teho tullut keulaa vasten ja se rokotti metrejä aika paljon, kertaa Alamommo.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Wislassa henkilökohtaisella kilpailulla klo 16:00. Suomelta mukana kilpailussa ovat Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle