Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mahti ja LP Viestin Akatemia lentopallon 1-sarjojen kärkipaikoilla

Mahti ja LP Viestin Akatemia lentopallon 1-sarjojen kärkipaikoilla

 

Lentopallon 1-sarjoja on pelattu lähes kokonainen täysi kierros. Joukkueiden pelaamat ottelumäärät vaihtelevat melkoisesti, mutta sarjojen kärkipaikoilla ovat viikonlopun pelien jälkeen miehissä Maaningan Mahti ja naisissa salolainen LP Viestin Akatemia.

Naisten 1-sarjassa Viestin Akatemia on selviytynyt alkukaudestaan kahdella tappiolla. Samaan on yltänyt kolme ottelua vähemmän pelannut Oulun Kisko. Kuortaneen valmennuskeskus on ollut tositoimissa vasta kuudesti, tilillään ainoastaan yksi tappio.

- Akatemiajoukkueen alkukausi on ollut erittäin hyvä. Ollaan hyvin aikataulussa joukkueen tavoitteen mukaisesti sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Liigajoukkueelle Akatemian merkitys on iso. Saamme siellä nuorille liigapelaajille peliaikaa. Heidän rooli ja vastuu ovat siellä erilaiset kuin liigajoukkueessa - se kehittää pelaajia, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen kertoo.

Sarjan tasaisuutta kuvaa hyvin se, että Viestin ja 11:ntenä olevan Kuortaneen ero vain kuusi pistettä.

- Sarjauudistus yhteen lohkoon on ollut liitolta erittäin hyvä ratkaisu. Nyt joukkueet saavat vain kovia pelejä, Lemminkäinen toteaa.

Miesten puolella kärkikolmikko Maaningan Mahti, Karelian Hurmos ja Rantaperkiön Isku on vetäissyt neljän pisteen kaulan Kyyjärven Kykyyn. Mahti on tosin pelannut kaksi ottelua tappiotonta Hurmosta ja yhden tappion Iskua enemmän.

Yksi Iskun avainpelaajista on 35-vuotias ex-ammattilainen ja -maajoukkuemies Matti Hietanen.

- Matti auttaa meidän nuoria kasvamaan lentopalloilijoina. Yritetään saada kauden mittaan joku pojista syömään veteraani pois meidän aloituskuusikosta, Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen jutteli voitokkaan NaPa-pelin jälkeen.

- Meillä on sellainen joukkue, jolla on mahdollista pelata itsemme kevään karsintasarjaan ja aina liigalisenssiin saakka.

1-sarjojen kahdeksan parasta etenee keväällä pudotuspeleihin. Kaksi parasta 1-sarjalaista pelaa yhdessä Mestaruusliigassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa karsintasarjan, josta kaksi parasta saa oikeuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2019-20.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle