Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freeski-laskija Aleksi Patja päivän parhaimpana suomalaisena Stubaissa

Freeski-laskija Aleksi Patja päivän parhaimpana suomalaisena Stubaissa

 

Suomen freeski-joukkueen kilpailut päättyivät täpärästi karsintakierroksiin slopestylen maailmacupin avauskilpailussa Itävallan Stubaissa.
 
Miesten heat 1 ja heat 3 -ryhmissä laskeneet suomalaismiehet hipoivat finaalikierroksen rajaa. Päivän parhaana suomalaisena nähtiin Aleksi Patja, joka oli heat -ryhmänsä kymmenes 76.50 pisteellä. Toisella runilla Patjan toinen hyppy jäi ikävästi vajaaksi, mikä rokotti huomattavasti pisteitä. Joona Kangas (72.25) ja Eetu Rintamaa (63.75) olivat karsintaerissään molemmat sijalla neljätoista.  Kankaan ja Rintamaan runit vakuuttivat tuomariston, mutta pienet virheet rokottivat kummankin miehen kohdalla pisteitä. 

- Kisat olisivat voineet mennä paremminkin. Parin pienen virheen vuoksi en päässyt finaaliin. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että pääsin runit alas kaksi kertaa, sanoo Patja. 

Paluuta loukkaantumisen jälkeen kisaparkkeihin tekevän Anni Kärävän ensimmäinen runi lennähti pitkälle ja päätyi ikävästi kaatumiseen. Toisella kierroksella Kärävä paransi suoritustaan. Hän sai 55.75 pistettä ollen karsintaerässään kahdeskymmenes. Naisten karsintakierros päättyi huimiin pisteisiin, kun virolainen Kelly Sildaru keräsi runillaan 97.00 pistettä.  Vaikka finaalipaikkoja ei suomalaissuoritukset poikineet, Stubaista välittyi positiivinen tunnelma heti kilpailun jälkeen.

- Kaikilla oli potentiaalia runien puolesta finaaliin. Verrattuna harjoituspäivien määriin kaikki laskivat runinsa hyvin. Toivottavasti olosuhteet antavat pian myöden ja pääsemme treenaamaan pidempiin reileihin sekä hyppyreihin, jotta saamme enemmän toistoja alle. Päällisin puolin meininki on hyvä ja tiedämme kehityskohdat, joita lähdemme hiomaan. Nyt menemme porukalla saunaan ja jatkamme huomenna treenaamista, sanoo freeski-joukkueen päävalmentaja Jussi Mononen. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle