Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaakko Hänninen kirjoitti ammattilaissopimuksen ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa

Jaakko Hänninen kirjoitti ammattilaissopimuksen ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa

 

Syyskuussa MM-pronssia Innsbruckissa U23 –luokassa voittanut 21-vuotias Jaakko Hänninen on kirjoittanut ammattilaissopimuksen korkeimman kategorian, World Tour –joukkueen, ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa. Suomessa ei ole ollut yhtään miesammattilaista tällä tasolla sen jälkeen, kun Jussi Veikkanen lopetti vuonna 2015. Aikaisemmin tämän ammattilaistason suomalaisia miespyöräilijöitä ovat olleet Joona Laukka ja Kjell Carlström.

Sairauslomalta ranking –ykköseksi ja MM-pronssille

Suomessa TWD-Länkeniä edustavalle Jaakko Hänniselle tämän kausi on ollut vahvan kehityksen kausi. Hän siirtyi täksi kaudeksi ranskalaiseen 1. divisioonan amatöörijoukkueeseen Espoir Cyclisme Saint-Étienne Loireen ajettuaan edellisen kauden 2. divisioonan AC Bisontine -joukkueessa. Kautta häiritsi keskikesän kolmen viikon sairastelu ja poissaolo kilpailuista. Väliin jäi mm. Suomen mestaruuskilpailut. Hän palasi kuitenkin entistä vahvempana ja nousi taistelemaan ranskalaisen maantie –rankingin kärkitiloista U23 –luokassa. Loppukausi nosti hänet rankingin ykköseksi reilulla piste-erolla. Vahva loppukauden kunto toi Hänniselle hyvin sopineella reitillä suomalaisittain harvinaisen MM -mitalin.

Kiinnostava kiipijä

Kaikkien aikojen nuorimman tämän tason suomalaisen vahvuus on nousuissa. Kevytrakenteinen ja hyvän ajoälyn omaava Jaakko Hänninen on pystynyt ominaisuuksillaan raivaamaan nopeasti nimensä ranskalaisten ja muidenkin pyöräilyvaikuttajien mieleen. Häntä on pidetty hyvin esillä ranskalaisissa pyöräilyjulkaisuissa. Hyvä menestys ja hänen maineensa muutoinkin aiheutti kovaa liikehdintää eri puolilla ammattilaisjoukkueita jo ennen hyvin sujuneita MM-kilpailuja. AG2R La Mondiale ei ollut ainoa hyvä vaihtoehto, mutta monet syyt puolsivat sopimuksen tekoa tämän joukkueen kanssa.

Hyvätaustainen huippujoukkue

AG2R La Mondiale –joukkueen nimisponsorina on yli 100 vuotta vanha iso ranskalainen henkilövakuutusyhtiö. 11.000 ihmistä työllistävä yhtiö on ollut 20 vuotta saman ammattilaisjoukkueen pääsponsorina. Joukkueen yhtenä joukkueenjohtajana on entinen ammattilaispyöräilijä Cyril Dessel, joka on toiminut myös Jaakko Hännisen nykyisen amatöörijoukkueen joukkueenjohtajana. AG2R La Mondiale on saavuttanut tänä vuonna 14 voittoa. Sen ykkösmies Romain Bardet oli maailmanmestaruuskilpailuissa miesten maantieajossa MM-hopealla. Joukkueen vuosibudjettiarvio on yli 15 M€:n luokassa eli kutakuinkin World Tour tiimien keskiarvossa.

Sopimus, joka antaa aikaa kehittymiselle

Jaakko Hännisen vuoden 2021 loppuun ulottuva sopimus astuu voimaan ensi elokuun alusta. Hän ajaa alkukauden nykyisessä amatöörijoukkueessaan Saint-Etiennessä, mutta on kuitenkin ammattilaisjoukkueen leiri- ja valmennusohjelmassa heti sopimuksen allekirjoituksesta. Elokuun jälkeen Hänninen voidaan nähdä kovissa ammattilaiskilpailuissa. Ohjelmassa on mm. World Tour –kisoja.

- Tälle vuodelle asetin kaksi tavoitetta. Toinen oli kehittyä fyysisesti pyöräilijänä ja toinen oppia puhumaan ranskaa entistä paremmin. Olen erittäin tyytyväinen siihen että molemmat tavoitteet täyttyivät tänä vuonna. Ranskassa kaksi kautta amatöörinä ajaneena ja ranskalaiseen kulttuuriin tottuneena minulle oli luonnollista valita kaikista eri joukkuevaihtoehdoista AG2R La Mondiale. Ajan vielä tulevan alkukauden ECSEL Saint-Etienne Loiren paidassa ja näin saan vielä aikaa kehittymiselle ammattilaiskisoja fyysisesti helpommissa amatöörikilpailuissa, kertoi Jaakko Hänninen

- On hienoa nähdä miten pienenä poikana aloitetusta harrastuksesta tulee ammatti. Samalla yksi pitkän tähtäimen tavoitteista on täyttynyt. Kiitos kuuluu monelle eri taholle, jotka ovat tukeneet minua urallani tähän asti. Sopimus AG2R La Mondialen kanssa on askel uusiin tuuliin ja olen erittäin motivoitunut tekemään töitä menestyksekkään ammattilaisurani eteen, jatkoi tyytyväinen Jaakko Hänninen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle