Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparemaajoukkue aloittaa tiiviin kilpailukauden Rukalta

Suomen kumparemaajoukkue aloittaa tiiviin kilpailukauden Rukalta

 

Perjantaina 7.12. Freestyle Opening Ruka, kumparelaskun maailmancupin avauksen isäntänä toimiva Suomen kumparemaajoukkue on hioutunut alkukauden aikana tiiviiksi joukkueeksi. Jyväskylässä tapahtuva arkiharjoittelu on tuonut joukkuetta yhteen ja freestylehenki on kasvanut yhteiseksi tekijäksi kohti yksilöllisiä tavoitteita.
 
Vaikka alkukauden aikana on tapahtunut muutama ikävä loukkaantuminen, viriää nuoresta kumparemaajoukkueesta vankka motivaatio ja tahtotila tehdä alkavasta kaudesta jälleen tasonsa mukaan menestyksellinen.
 
-Rukalla meillä on koossa iso yhdeksän laskijan joukkue. Laadukkaan harjoituskauden jälkeen on hienoa päästä aloittamaan kausi Rukan kotoisissa olosuhteissa. Rukalta käynnistyy tiivis kilpailukausi maailmancup-joukkueen laskijoille, Jimi Saloselle ja Topi Kanniselle. Eurooppa Cup alkaa muulla joukkueella tammikuun lopussa, sanoo päävalmentaja Eemeli Kallas. 

Kumparemaajoukkue on treenannut ennätyksellisen määrän kuluneella kaudella lumella. Lisääntynyt harjoittelu ja tiivis joukkue on tuonut urheilijoille varmuutta tekemiseen. Olympialaisissa viime vuonna edustanut Salonen aloittaa kautensa Rukalta luottavaisena, mutkattoman alkukauden siivittämänä.
 
- Täällä valmistautuminen kisaan on mennyt hyvin. Mäki on ollut hyvässä kunnossa ja muutenkin alkukausi on mennyt treenien puolesta melko mutkitta. Olen päässyt vääntämään hyvin kokonaisia laskuja lumella pitkin kautta. Kyllä tämä Rukan kotikisa on erityinen, täällä jos jossain haluaa onnistua, sanoo Salonen. 

Päävalmentaja Kallaksen mukaan Rukan kisaviikko näyttäytyy hienona mahdollisuutena kokea, miltä maailmancupissa laskeminen tuntuu, mutta myös hyvänä harjoituksena oman kilpailuosaamisen kehittämisenä.
 
- Tavoitteena jokaisella rakentaa ennen kilpailua laatupaketti sellaiseen kuntoon, että kilpailussa voi vaan nauttia hetkestä ja laskea oma sen hetkisen tason mukainen huippusuoritus, sanoo Kallas. 
 
Viime vuonna ensikertaa maailmancupissa debytoinut, tänä vuonna joukkueen ainoa suomalaisnainen, Riikka Voutilainen, 16, ottaa toisen maailmancup-kilpailunsa mahdollisuutena saada kilpailukokemusta ja nähdä kuinka kilpasiskot toimivat lajin huipulla.
  
- En aio ottaa ylimääräistä painetta kisasta. Teen parhaani, mihin tällä hetkellä pystyn. Mäki on minulle erityisen tuttu kun olen pienestä pitäen siinä laskenut. Alkukausi on ollut hyvin erilainen, kun olen ollut toipilaana akillesjänteiden tulehduksen vuoksi. Lähden kuitenkin kisaan luottavaisin mielin, ja onhan se hienoa päästä laskemaan kotikisoihin, sanoo Taivalkoskella asuva Voutilainen. Myös isoveli Riku Voutilainen nähdään kisakokoonpanossa. 
 
Kumparelaskun maailmancupin avauksessa Suomen kumparemaajoukkueessa laskevat Jimi Salonen, Topi Kanninen, Riku Voutilainen, Riikka Voutilainen Akseli Ahvenainen, Miska Mustonen, Johannes Suikkari. Ensikertalaisina joukkueessa nähdään Severi Vierelä ja Rasmus Karjalainen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle