Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jimi Salonen neljänneksi kotiyleisön edessä kumparelaskun maailmancupin avauksessa

Jimi Salonen neljänneksi kotiyleisön edessä kumparelaskun maailmancupin avauksessa


Rukan kumpareikossa siniristiliput liehuivat ja tunnelma yltyi, kun suoraan alkukarsinnoista finaaliin laskenut Jimi Salonen starttasi rinteeseen.
 
Salonen tempaisi ilmoille kummallakin finaalikierroksella ylähyppyriltä cork1080 -hypyn ja alahyppyriltä cork720. Miehen napakka vauhti pysyi starttiviivalta maaliin asti ja pistetauluun kirjattiin toisen kierroksen jälkeen 81.96 pistettä. Neljäs sija on miehen uran paras saavutus kotiyleisön edessä Rukan kumparelaskun maailmancupin avauksessa.
 
- Laskut olivat ihan hyviä, eikä tapahtunut mitään suurempia virheitä. Hyvää haipakkaa tultiin alas asti, tuumasi tyytyväinen Salonen. 
 
Kilpailupäivä päättyi historiallisiin kanadalaisjuhliin, kun 50.maailmancupin osakilpailuvoittoon laski Mikael Kingsbury, 88.14 pisteellä. Toiselle sijalle Ranskan Benjamin Cavet, 86.45 pisteellä ja kolmanneksi Ruotsin Walter Wallberg, 82.38. Naisten voittoon laski ranskalainen Perrine Laffont 82.26 pisteellä, toiselle sijalle Kazakstanin Yulia Galysheva 81.48 ja kisan kolmantena, ensi kertaa podiumilla tuuletti USA:n Tess Johnson 75.85 pisteellä. 
 
Myös muilta Suomen kumparelaskijoilta nähtiin onnistumisia läpi päivän. Muun muassa joukkueen ainoa nainen, Riikka Voutilainen, oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka finaalipaikkaa ei karsinnoista auennut. Päivä oli myös Voutilaiselle historiallinen, sillä hän nappasi uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet.
 
- Lasku lähti ekalla kierroksella tosi hyvin, ja toistin sitä mitä aina treeneissä. Karsinnan toisella kierroksella ajattelin lähteä liikkeelle niin lujaa kuin pystyn ja pistin kaikkeni peliin. Siinä sitten tulin ylähyppyrin jälkeen ensimmäisiin kumpuhuin liian suorana ja tapahtui pieni pyllähdys, mutta ei haittaa, olen silti todella tyytyväinen kauden ekaan kilpailuuni. Nyt kohti Eurooppa cupia, sanoo Voutilainen.   
 
Kumparelaskun maailmancup jatkuu Kiinan Thaiwoossa 15.-16.12.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle