Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten joukkue kolmas Beitostölenin viestikilpailussa - miesten ykkösjoukkue kahdeksas

Naisten joukkue kolmas Beitostölenin viestikilpailussa - miesten ykkösjoukkue kahdeksas

 

Beitostölenissä kilpailtiin tänään naisten ja miesten viestikilpailut. Suomen naiset nousivat kilpailun päätteeksi palkintokorokkeelle, kun vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Eveliina Piippo toi ankkuriosuudella joukkueen maaliin kolmantena. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

Toisen osuuden hiihtänyt Krista Pärmäkoski oli hyvin tyytyväinen omiin ja koko joukkueen otteisiin.

- Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Nyt oli hyvä kisa itsellä, oli sitä tietynlaista terävyyttä tekemisessä ja jaksoi puskea happoja vastaan. Koko joukkueelta mieletön suoritus, kaikki suoriutuivat osuuksistaan tosi hyvin. Antoi kaikille itseluottamusta, pystyään taistelemaan yksilöinä ja joukkueena. Suomen hiihto tarvitsi tätä, tästä lähtee varmasti uusi tsemppi päälle, kommentoi Pärmäkoski.

Suitsutusta Pärmäkoskelta sai erityisesti mahtavan ankkuriosuuden hiihtänyt 20-vuotias Eveliina Piippo, jolle viesti oli ensimmäinen maailmancup-tasolla.

- Äärettömän kovapäinen suoritus. Kylmäpäinen tyttö ja hyvin hiihti oman osuutensa, totesi Pärmäkoski.

Myös Piippo oli tyytyväinen suoritukseensa. Ankkuriosuus oli hyvin vaiherikas, mutta nuori urheilija onnistui pitämään suorituksen kasassa ja hiihti ennakkoluulottomasti Venäjän joukkueiden ankkureiden vauhdissa mukana.

- Oikein hyvä fiilis uran ekasta maailmancup-viestistä. Hiihtona onnistunut sitten lopulta, kun pystyin tuomaan meidät maaliin kolmantena. Oli kyllä todella pahan tuntuista jo 2,5 kilometrin kohdalla. Mietin, että mitä oikein ajattelin, kun luulin pysyväni tässä vauhdissa. Sain jostain kaivettua uskoa ja sain käännettyä ajatusmaailman ja päätin, että roikun tässä, kertasi Piippo.

Venäjän kakkosjoukkue iski viimeiseen nousuun ja Piippo onnistui vastaamaan vauhtiin. Edellä hiihtänyt Venäjän ykkösjoukkueen ankkuri Anna Netshajevskaja kaatui viimeisessä laskussa.

- Siinä omakin vauhti tyssäsi ja meni pasmat sekaisin. Oli onnea matkassa, että pystyin vaistämään. Oikein hyvältä nyt tuntuu ensimmäinen podium, kommentoi Piippo.

Naisten kakkosjoukkue ei päässyt starttaamaan kisaan Kerttu Niskasen sairastumisen vuoksi.

Suomen miesten ykkösjoukkue sijoittui kahdeksanneksi 4 x 7,5 kilometrin viestissä. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Anssi Pentsinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Antti Ojansivu.

Avausosuuden jälkeen Suomen joukkue oli vaihdossa vasta 12:s. Toisen osuuden hiihänyt Iivo Niskanen nosti joukkueen seitsemänneksi. Niskasen hiihtoaika oli toisen osuuden toiseksi nopein.

- Oli ihan ok menoa ladulla. Yritin mahdollisimman nopeasti kuroa eron kiinni edellä hiihtävään ryhmään, se oli sinänsä ainut tavoite. Yksin olisi ollut sitten tiukkaa päästä siihen mukaan vapaan osuudella, kommentoi Niskanen.

Kilpailun loppuosa meni kyttäilyksi ja sijoista 4-9 käytiin taistelua loppuun asti. Antti Ojansivu toi Suomen maaliin lopulta kahdeksanneksi.

- Hiihdettiin niille main mitä oletettiin, ainakin sijat 4-8 olivat siinä samassa porukassa. Suoriuduttiin joukkeena omalla tasolla, totesi Niskanen.

Suomen kakkosjoukkue sijoittui kilpailussa sijalle 13. Joukkueessa hiihtivät Ari Luusua, Juuso Haarala, Lari Lehtonen ja Kari Varis.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle